Aperitive / Mancaruri cu cartofi / Retete culinare

Rulada de cartofi

loading...
Rulada de cartofi

* 4 cartofi
* 1 ou
* sare si piper
* nucsoara
* 3-4 linguri faina ( cat sa se lege compozitia)


* Pentru umplutura:

* 2 carnati cabanos
* 100 g cascaval
* patrunjel verde tocat

* Pentru invelit rulada:

10 felii subtiri bacon

Cartofii bine spalati se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt bine fierti si furculita intra cu usurinta in ei, se scurg de apa, se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se condimenteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara. Se adauga oul, apoi faina si se omogenizeaza.

Pe o folie alimentara unsa cu putin unt si cu mainile usor infainate se intinde compozitia de cartofi in strat subtire de cca 1 cm.

Cabanosul se taie rondele subtiri, cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari, iar patrunjelul se toaca marunt. Se repartizeaza rondelele de cabanos peste blatul de cartofi,

se acopera cu cascavalul ras si se presara cu patrunjel.

Ajutandu-ne de folie rulam blatul de cartofi cat mai strans posibil.

Din feliile de bacon se face o impletitura dreptunghiulara (sau patrata, in functie de tava in care veti coace) asa cum am mai aratat si la reteta de Drob de pui in bacon.

Se pune rulada de cartofi pe mijlocul impletiturii, se inveleste si se modeleaza cu mana, apoi ( cu atentie!) se transfera intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt (eu am pus doar pe fundul tavii).

Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste. In timpul coptului se verifica din cand in cand si se mai scurge din grasimea topita.

Se lasa sa se racoreasca in tava, apoi se portioneaza.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. ce buna!
    prea multa munca pt mine :d :))))

  2. ce faina e Miha,delicioasa! exact pe placul meu,bine ca ai lasat puii aia sa mai respire putin :))) ti pup.

  3. buna rau, vb lui gaby, prea multa munca pt mine :)):)):))

  4. Super fain arata ! si ce buna tre sa fie…

  5. Excelent arata , eu cand vad impletitura de bacon cedez :))))) orice ar fi trebuie sa fie excelent in ea 🙂

  6. Mai, ce imaginatie… gustoasa! Tre sa fie o nebunie!

  7. Gaby…si pentru mine…dar cateodata ma mai apuca. :))

  8. Claudia, ai tu o treaba cu puii mei. :)))
    De fapt ai tu dreptate, cre ca daca le-as da carnati sa pape n-ar mai face mofturi. :)))

  9. Dana…si tu Brutus? :))))

  10. Lia, multumesc! Pup!

  11. Silvia, sa stii ca de cand am descoperit baconul asta, nu-mi mai lipseste din frigider. :)))

  12. Natalia, ai curaj sa-ncerci? :))))

  13. Grozava reteta! Si eu vreau sa o fac pe maine, dar am o nelamurire,- baconul folosit de tine este crud? Arata nemaipomenit, eu cat am cautat nu am gasit nimic nici macar sa semene, asa ca am luat ceva sunculita condimentata, voi vedea cum voi improviza, daca nu o sa fie OK ma voi gandi la imaginile postate de tine!! Numai bine si week-end fain, se spune la noi in Ardeal!

  14. Geta, pe ambalaj scrie „produs fiert si afumat”.
    Baconul este gata feliat. L-am preferat asa, pentru ca oricat m-as stradui nu reusesc sa-l tai atat de subtire.
    Ma bucur ca ti-a placut reteta, sper sa va placa si voua.
    Week-end minunat si voua.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]