Rulada de cascaval cu somon afumat

de Miha
4219 vizualizări
rulada de cascaval cu somon afumat

Rulada de cascaval cu somon afumat este un aperitiv ce l-am avut pe masa de sarbatori. E foarte usor de facut si foarte bun, au zis cei ce au mancat. Pozele nu-s grozave, dar tocmai pentru ca a fost atat de laudata aceasta rulada, m-am gandit sa o impartasesc cu voi, pana o voi mai face inca o data. 🙂

rulada de cascaval cu somon afumat

Ingrediente

  • 300 g cascaval
  • 200 g somon afumat file

Mod de preparare Rulada de cascaval cu somon afumat:

Punem un vas cu apa la fiert. Cand da in clocot stingem focul si punem calupul de cascaval pe care l-am invelit in folie alimentara. Il lasam in apa pentru vreun sfert de ora, timp in care se va inmuia.

Scoatem din apa, punem pe o alta bucata de folie alimentara si intindem usor cu sucitorul pana obtinem o foaie de cca 0.5 cm grosime. Acoperim intreaga suprafata a foii de cascaval cu feliile de somon afumat, apoi rulam cat mai strans posibil. Invelim in folie si dam la frigider pana se intareste, apoi se portioneaza.

rulada de cascaval

poate vă plac și rețetele

50 comentarii

Licuta Marin 3 ianuarie 2012 - 16:49

Mmm,cu siguranta este o delicatesa!!Pup si la multi ani!

Răspuns
Alexandrina 3 ianuarie 2012 - 18:06

Imi place! Demult vreau sa incerc si eu o rulada de acest gen, cu cascaval inmuiat… Cred ca combinatia cu somon a fost extrem de reusita!

Răspuns
Mitinita 3 ianuarie 2012 - 19:10

Eu una nu refuz nimic cu somon afumat!Am venit sa-fi fac o invitatie oficiala la provocare http://mitinitta.blogspot.com/2012/01/provocarea-lunii-ianuarie-2012-dulce.html si sa-ti urez La multi ani si sa ai parte numai de bucurii.

Răspuns
adnia 3 ianuarie 2012 - 19:46

chiar daca zici ca nu-s grozave pozele, eu vad de aici cat de bine arata rulada asta!

Răspuns
Ramona Alina 3 ianuarie 2012 - 20:40

Simplu si bun:) La multi ani!

Răspuns
Dana Cristea 4 ianuarie 2012 - 5:47

ce bine arata!!!! si eu zic de mult ca incerc o rulada cu cascaval…pup

Răspuns
minoki 4 ianuarie 2012 - 9:05

Miho, la multi ani si yumm, yumm!

Răspuns
Fancy Cake 4 ianuarie 2012 - 10:36

Imi place cum suna! Cred ca te-ai cam chinuit cu cascavalul!

Răspuns
maria elena 4 ianuarie 2012 - 10:53

Mmmm, ce apetisant!!!!!!!!
Cu mult drag iti urez Un An Nou fericit!

Răspuns
catkitchen 4 ianuarie 2012 - 10:56

Si mie imi place mult , mult , o incerc cu siguranta !!!

Răspuns
Anonymous 4 ianuarie 2012 - 11:59

supeeeerrrr!!! si noua ne place! iti dau dau o alta varianta (foarte probabil ca o stii) pui asa: feliuta prajita sau normala de bagheta unsa cu un pic de almette, deasupra o fasiuta de somon si deasupra un ou de prepelita gatit ochi sau ochishor :)il adornezi cu un pic de piper macinat proaspat si marar verde dupa care il introduci in gurita si il savurezi pe indelete. e grozava combinatia! te pup si te salut. cu drag, Mihaela fidela ta admiratoare:)

Răspuns
Alice 4 ianuarie 2012 - 12:07

multa munca, bre! brava tie

Răspuns
Antonina S. 4 ianuarie 2012 - 14:56

Suntem fani somon! Nu zic pas niciodata! Tare -mi place cum se comporta cascavalul in situatia asta, dar parca nu mai e cascavalul ala de alta data nu? Mda bine , ala de-l luai ‘pe sub mana’ ;( Era untos si tare bun! Oricum dementiala rulada! Si permisiva pentru orice umplutura! Te pup si la multi ani !

Răspuns
gaby_d 4 ianuarie 2012 - 15:00

mie cred ca mi-ar placea 😡

Răspuns
Haplea 4 ianuarie 2012 - 19:58

Imi place tare mult ce vad acolo!!

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:31

Pupici Licuta. Si la multi ani! :*

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:33

Alexandrina, cei ce au mancat au spus ca e foarte bun. Mie nu-mi place afumatura si cred ca de asta nici aperitivul asta nu m-a dat pe spate.

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:34

Adina, multumesc frumos de invitatie. Sper sa o pot onora! Pupici!

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:36

Adnia, pozele sunt… asa cum pot iesi la lumina becului. :))) Multumesc! :*

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:42

La multi ani Ramona! :*

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:43

Pupici Dana, multumesc!

E faina rulada asta de cascaval, te poti juca cu umplutura dupa pofta inimii. :))

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:44

Minoki, la multi ani. Si yumm yumm…daca zici tu! :)))

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:45

Multumesc Raluca! :*

Nu, nu m-am chinuit, a mers foarte repede si usor.

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:46

La multi ani Maria. Un an cat mai bun si tie. Pup cu drag! :*

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:47

Multumesc Cat! Ma bucur ca ti-a placut! :*

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:49

Mihaela, la multi ani! Multumesc de idee, poate o pun in aplicare sambata, de ziua fie-mii. 😉

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:50

Alice…daaa.. m-am spetit bre… :))

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:51

La multi ani Antonina! Cu sanatate si tot ce-i bun! Pupici!

Cine mai stie mey cum era candva cascavalul? :))))

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:52

Bine Gabi…o sa-ti fac atunci cand o sa vii in vizita! :)))

Răspuns
Miha 4 ianuarie 2012 - 20:53

Multumesc Haplea! La multi ani si un an bun!

Răspuns
Petronela 4 ianuarie 2012 - 23:40

La multi ani si bine te-am regasit in noul an.Ceva asemanator am facut si eu la Craciun,dar eu am uns feliile de somon cu ricotta amestecata cu ceapa tocata fin si cu marar,apoi le-am rulat si le-am dat la rece.Le-am servit ca mini rulouri.
Iti urez un an plin de sanatate si fericire!!!

Răspuns
sarah 5 ianuarie 2012 - 10:56

rapid dar sigur delicios.pupici

Răspuns
Liana10 5 ianuarie 2012 - 21:46

Bun de tot! La multi ani si un An Nou fericit! puup

Răspuns
Iepure 6 ianuarie 2012 - 5:56

La multi ani, Miha, sanatate multa iti doresc si impliniri pe toate planurile!

Răspuns
Oana D. 6 ianuarie 2012 - 8:08

La multi ani, Miha! Un an bogat si implinit iti urez! 🙂

De vreo doua zile tot dau tarcoale blogului tau si in special retetei asteia, s-o fac/sa n-o fac… Avand in vedere ca pana maine tre’be sa ma hotarasc odata si-odata, cel mai probabil ma voi inspira 😉

Răspuns
Edith 6 ianuarie 2012 - 9:13

Super arata! O sa incerc si varianta asta.
Si eu am facut-o anul asta de craciun, insa varianta care circula pe net cu umplutura de branza topita si sunca.

Răspuns
Elena-Cristina 8 aprilie 2013 - 20:09

Miha,as vrea sa te intreb:ce fel de cascaval la calup?noi stam in italia si nu stiu daca gasesc la magazinul romanesc.in lidl este cascaval la calup in ceara?este bun?multumesc frumos

Răspuns
Miha 8 aprilie 2013 - 20:12

Cascavalul il cumpar de obicei de la Lidl, e impachetat in vid. In principiu, rulada merge facuta cu orice fel de cascaval.

Răspuns
Elena-Cristina 9 aprilie 2013 - 10:25

multumesc frumos.am sa fac pt ziua mea ,care este peste s saptamani si am sa va spun cum a iesit si am sa-ti trimit poze.te pup si multumesc frumos

Răspuns
Edna 4 iulie 2013 - 15:57

Miha, ai idee daca merge si cu mozarella? Ca-mi „ocupa” locu-n frigider vreo doua calupuri, si tare le-as mai pune la bataie. Merci!

Răspuns
Miha 4 iulie 2013 - 16:04

Edna, cu siguranta merge cu mozzarela maturata. Nu stiu sa spun cum ar iesi cu mozzarella proaspata… n-am facut niciodata

Răspuns
Edna 4 iulie 2013 - 16:24

Multam’ frumos de raspunsul rapid. Fac eu proba… pe musafiri ;)(saptamana viitoare), si revin cu precizarile.
Pupuri multe, ca esti o gospodina clasa I. Normal,daca esti ieseanca de-a mea.

Răspuns
Edna 11 iulie 2013 - 16:29

Cum am promis, am revenit cu precizarile privind „compatibilitatea” mozarella-somon afumat= rulada.
Super!!! Si foarte apreciata de musafiri. Am mai executat, cu aceleasi aprecieri, si reteta „coronita cu carne”. N-a iesit la fel de artistica precum cea din poza, dar, cu ceva dichisuri ornamentale, a primit laudele cuvenite.
Urmaresc, in continuare, toate bunataturile pe care le faci!

Răspuns
Miha 12 iulie 2013 - 0:14

Ma bucur mult de tot ca vei fi pe aici in continuare! 😉 Dar mai ales ma bucur de reusita ta! Imbratisari cu drag!

Răspuns
Kaitlin 31 decembrie 2013 - 4:29

Multumesc, de reteta Miha! Eu am incalzit cascavalul la microunde. Am intins un pic de branza Philadelphia cu usturoi si marar si apoi am asezat somonul si peste un pic de ardei rosu… a iesit super! Daca ai baza e usor sa lucrezi cu continutul. Un An Nou Fericit si la cat mai multe retete gustoase!

Răspuns
Miha 31 decembrie 2013 - 9:47

Kaitlin, buna ideea ta! 😉
La multi ani si un An Nou cat mai bun si voua!

Răspuns
Gabriela 5 decembrie 2014 - 0:09

Foarte apetisanta reteta ta, ca de altfel toate celelalte. As vrea sa încerc si eu dar am o întrebare: folia in care se pune cașcavalul la înmuiat este de aluminiu? Nu intra apa? Ma gândesc la folia de plastic sa nu se topeasca.?

Răspuns
Miha 5 decembrie 2014 - 8:29

Folia nu este de aluminiu, este cea transparenta, de plastic. Nu se topeste, pe cuvant! 🙂 Si daca invelesti bine, bine nu intra apa 😉

Răspuns
Gabriela 5 decembrie 2014 - 17:25

Multumesc mult, mult!

Răspuns
Miha 5 decembrie 2014 - 19:58

cu drag >:D<

Răspuns

Lasă un răspuns