Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Rulada de curcan cu busuioc

La mine in bucatarie trebuie sa fie musai cate o tufa de… ceva. Busuioc, rozmarin sau oregano…nu conteaza, verde sa fie 😉 Dar mai zilele trecute busuiocul meu a inceput sa dea semne de oboseala. Ar fi fost pacat de el asa ca am facut niste unt aromat. Si de aici pana la rulada de curcan cu busuioc n-a mai fost decat un pas catre un pranz delicios 😉

Rulou de curcan aromat

Ingrediente

  • piept de curcan
  • Pentru untul aromat:
  • 100 g unt
  • sare si piper
  • coaja de lamaie
  • fulgi de ardei iute
  • busuioc verde

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc:

Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza.

  • Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate

Unt aromat

Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt putin mai groase le bati putin cu ciocanul de snitele.

Ungi bine, in strat generos, fiecare felie cu unt aromat, apoi rulezi cat mai strans. Inveleste ruloul in folie alimentara, legi la un capat cu nod, apoi din capatul celalalt rulezi, rulezi, rulezi… pana capata o forma cilindrica ;) Legi si capatul celalalt cu nod. Pune folie de aluminiu peste cea alimentara (doua straturi ar fi chiar indicat) si pune la fiert pentru 15 minute intr-o cratita in care ai pus multa apa.

Scoate rulourile pe un platou si lasa-le putin sa se racoreasca, atat cat sa le poti manevra, sa nu te arzi la degete. Pune-le apoi intr-o tigaie cu tot cu untul topit scurs din ele si pune la foc mediu pana se rumenesc frumos.

Preparare rulada de curcan cu busuioc

Dupa ce s-au racorit putin le poti felia.

Pofta buna! 😉

Rulouri din piept de curcan aromate cu busuioc

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]