Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

de Miha
3009 vizualizări
Rulada de curcan

V-am mai spus eu in cateva randuri ca piticilor mei le place carnea. Chiar daca incerc sa variez meniul si sa le mai ofer o leguma, o branza… marea majoritate a retetelor culinare prestate la mine in bucatarie sunt retete cu carne, carne de curcan in special.

Dulceata de ardei iute am facut, dar ei n-au vrut sa o savureze cot la cot cu mine 😀 asa ca m-am gandit sa fac aceasta rulada de curcan pe care am umplut-o cu dulceata de ardei iute si cascaval. Nu prea au avut ce comenta! 😉

Rulada de curcan

Ingrediente

  • piept de curcan
  • dulceata de ardei iute
  • cascaval
  • sare si piper
  • ierburi de Provence

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute:

Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra.

Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. Daca aveti o bucata mare de piept e cu atat mai bine, daca nu puneti bucatile mai mici una langa alta pe o bucata de folie alimentara, astfel incat sa formati un dreptunghi.

„Foaia” de carne o sarati si piperati dupa gust, apoi o ungeti din belsug cu dulceata de ardei iute. Deasupra puneti cascavalul ras sau taiat bastonase. Cu ajutorul foliei formati rulada de carne.

Transferati rulada pe o bucata de hartie de copt, presarati cu ierburi de Provence (sau ce alt condiment va place voua) si o inveliti bine, prin rulare, strangand bine la capete. Puneti intr-o tava si dati la cuptor la foc mediu pana carnea este gatita. Cred ca vreo 45-50 de minute am tinut-o eu. Cu cateva minute inainte de a fi gata desfaceti hartia de copt si lasati sa se rumeneasca usor.

Se lasa sa se racoreasca, apoi se feliaza.

Pofta buna! 😉

Rulada din piept de curcan cu dulceata de ardei iute

reteta rulada de piept de curcan, reteta rulada de carne de curcan, la ce folosim dulceata de ardei iute, rulada de carne cu cascaval, retete culinare cu carne de curcan

poate vă plac și rețetele

3 comentarii

simonacallas 11 octombrie 2014 - 18:36

Arata fantastic, e un aperitiv elegant si frumos colorat, felicitari!

Răspuns
Miha 11 octombrie 2014 - 22:20

multumesc Simona! :*

Răspuns
Schimbare Sticla 31 ianuarie 2018 - 18:03

Extrem de bun

Răspuns

Lasă un răspuns