Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Rulada de curcan cu ierburi

„Carnivorii” mei ar fi tare multumiti daca le-as da zilnic friptura sau snitele :)) dar asa cum ii sade bine unei mamici cu blog culinar :)) incerc sa le diversific optiunile ­čśë Nu de alta, dar daca pot face ceva bun si savuros cu putine ingrediente de ce sa nu le fac? Si pe langa asta… de ce sa nu va arat si voua? :))))

Asadar, o rulada de curcan cu ierburi aromate, ce poate fi servita calda, alaturi de garnitura preferata sau rece ca aperitiv. De asemenea, puteti face un sandwich excelent pentru micul dejun. Alegerea va apartine! ­čśë

Rulada de curcan cu ierburi

Ingrediente

  • o bucata de piept de curcan (~400 g)
  • ~75 g unt
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita busuioc uscat
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi:

In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul.

  • Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun

Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele pana se subtiaza.

Se aseaza feliile obtinute pe o alta bucata de folie, una langa alta, cat mai compact. „Foaia” obtinuta se unge cu untul aromat, apoi se ruleaza ajutandu-ne de folie.

Piept de curcan

Strangem bine la capete si facem nod. Mai punem un strat de folie deasupra (pentru siguranta) si punem ruloul la fiert in apa clocotita pentru vreo 15-20 de minute.

Rulada de curcan

Scoatem ruloul din apa, il lasam sa se scurga bine de apa si sa se racoreasca, scoatem folia de pe el, apoi il prajim usor pe toate partile intr-o tigaie in care am pus 2 linguri de ulei. Se scoate pe un prosop absorbant si dupa ce se racoreste se feliaza dupa dorinta.

Pofta buna! ­čśë

Rulada de curcan cu ierburi

 

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Un aperitiv sanatos si delicios!!

  2. Andreea 28 says:

    Ce bine arata si pare asa de simplu de facut!!! Am sa incerc si eu!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]