Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Rulada de pui cu ficatei

loading...
Rulada de pui cu ficatei

* 1 piept de pui
* 300 g ficatei de pui
* 1 ceapa
* 3 catei usturoi
* 1 cana suc de rosii
* sare si piper
* cimbru
* patrunjel


Ceapa si usturoiul marunt tocate se calesc in cateva linguri cu ulei de masline. „Stingem” cu sucul de rosii si aducem din nou la punctul de fierbere, apoi adaugam ficateii de pui curatati si taiati cubulete. Omogenizam, potrivim gustul de sare si piper si fierbem la foc mic acoperit, pana scade toata zeama din tigaie. Dam deoparte, adaugam patrunjelul verde tocat marunt si lasam la racit.

Pieptul de pui se taie in 2, apoi fiecare parte se despica obtinand astfel o bucata mai mare. Acoerim cu o folie alimentara si batem cu ciocanul de snitele pana se subtiaza. Presaram cu sare si piper. Pe fiecare bucata de carne repartizam umplutura de ficatei si rulam cat mai strans posibil.

Rulourile obtinute le punem intr-un vas termorezistent, stropim cu putin ulei si presaram cu cimbru. Adaugam 1/2 pahar de apa si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Se serveste rece ca aperitiv sau calda cu garnitura de cartofi aurii.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. O sa incerc poate fi foarte bun

  2. Eu pot sa confirm, sunt foarte buni, si am sa-i fac si acum de Paste. Pupici Miha!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Mod de preparare Oua vopsite natural: Ouale le spali bine si le degresezi. Peste ouale ude se aplica frunzulite. Ciorapul il tai in bucati potrivite ca marime, atat cat sa incapa bine oul si sa poti face nod. Intr-o cratita incapatoare pune un strat generos de foi de ceapa spalate, […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]