Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu branza

loading...

Pentru aluat avem nevoie de:

250 ml lapte
1 ou
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
550 g faina

Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.

Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Masina de framantat si dospit,iar eu…nu mai stiu. :))

Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm

Daca vi se pare munca asta prea grea va puteti chema ajutoare…:))

si ungem cu umplutura de branza preparata din:

500 g branza
200 ml frisca lichida
200 g zahar
2 oua
esenta de rom

Rulam foaia pe lungime,

apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,

pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Fur si eu o „rulata” ca-s cu brinzica romaneasca. Ufffa, cum ar spune nora ta, ce-mi facusi la ora asta…

  2. Yammiii Yamiii. ce buna cred ca e. Ajutorul tau in bucatarie e Amira? Pusici

  3. Te asteapta un premiu la mine. Pup

  4. Wow how delicious looks this rolls! I’ll take one! I have an award for you 🙂 Kisses!

  5. arata foarte bine. cred ca fara ajutoare nu iesea asa buna. Felicitari!

  6. Cuscra,nu ti-ai luat niste branza la pachet cand ai plecat din Romania? :))

    Pup noruca draga!

  7. Miki,Amira e inca la inceput,e incepator.Inca ia lectii de la frate-su,care e la avansati deja. :))

    Pup si bine-ai ajuns acasa! 🙂

  8. Maria,thans! Kiss!

  9. Oana,multumesc!

    Bineinteles ca ajutorul face toate paralele! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]