Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu branza

loading...

Pentru aluat avem nevoie de:

250 ml lapte
1 ou
50 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 lingurita drojdie uscata
100 g unt
550 g faina

Oul il mixam cu un praf de sare,cu zaharul si cu zaharul vanilat.Adaugam laptele caldut,apoi jumatate din cantitatea de faina si drojdia. Amestecam bine si dupa ce s-a omogenizat adaugam si untul moale.

Toata aceasta compozitie am pus-o in cuva masinii de paine,am adaugat si restul de faina si ne-am vazut fiecare de treaba. :)) Masina de framantat si dospit,iar eu…nu mai stiu. :))

Aluatul il intindem intr-o foaie (sau 2-3,depinde de suprafata de lucru) groasa de 1-1,5 cm

Daca vi se pare munca asta prea grea va puteti chema ajutoare…:))

si ungem cu umplutura de branza preparata din:

500 g branza
200 ml frisca lichida
200 g zahar
2 oua
esenta de rom

Rulam foaia pe lungime,

apoi cu un cutit bine ascutit,taiem oblic bucati de 3-4 cm,

pe care le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le mai lasam un pic la crescut,le ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte si dam la cuptor,la 180 de grade,pana se rumenesc.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. Fur si eu o „rulata” ca-s cu brinzica romaneasca. Ufffa, cum ar spune nora ta, ce-mi facusi la ora asta…

  2. Yammiii Yamiii. ce buna cred ca e. Ajutorul tau in bucatarie e Amira? Pusici

  3. Te asteapta un premiu la mine. Pup

  4. Wow how delicious looks this rolls! I’ll take one! I have an award for you 🙂 Kisses!

  5. arata foarte bine. cred ca fara ajutoare nu iesea asa buna. Felicitari!

  6. Cuscra,nu ti-ai luat niste branza la pachet cand ai plecat din Romania? :))

    Pup noruca draga!

  7. Miki,Amira e inca la inceput,e incepator.Inca ia lectii de la frate-su,care e la avansati deja. :))

    Pup si bine-ai ajuns acasa! 🙂

  8. Maria,thans! Kiss!

  9. Oana,multumesc!

    Bineinteles ca ajutorul face toate paralele! :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]