Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu mou de ciocolata

loading...

Pentru ca mai aveam in frigider niste mou de ciocolata ramas de la Bananele prajite, a trebuit sa-i gasesc o intrebuintare :)) si a iesit ce-a iesit…

* Pentru aluat:

* 190 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingura zahar
* 100 ml lapte
* 40 g unt

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

* Pentru mou de ciocolata:

* 50 g ciocolata amaruie
* 30 g zahar
* 1 lingurita apa
* 1 lingurita unt
* 1 galbenus

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste galbenusul de ou, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Punem la frigider pana se intareste.

* Pentru topping-ul de ciocolata:

* 50 g ciocolata amaruie
* 50 ml frisca lichida

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam si lasam la rece pana se intareste.

Aluatul il intindem in foaie subtire pe masa usor infainata.

Ungem cu toppingul de cicolata, dupa care repartizam uniform mou-ul de ciocolata ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rulam foaia cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit taiem felii groase de 3 cm.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu unt

si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. A iesit ceva aspectos si sunt convinsa ca si gustos.
    o zi buna si pe curand!

  2. Ciocolata, ciocolata, viva la ciocolata… Iar ma indulcesti cuscra, si uite asa, trebuie sa alerg din nou, dar bine de tot, dupa atitea priviri aruncate cu pofta spre rulourile ciocolatoase…

  3. Uau! si ce a iesit!!!!!!!!!!

  4. Miha draga mea ,daca tu nu vi pe la mine lasa ca vin eu cu toata placeraea 😉
    Ce minunate sunt !!
    avem ceva cu ciocolata 😉 si eu facusem cornuri cu cioc.ieri
    Pe curand !si xo..

  5. imi plac retetele simple si rapide.

  6. Multumesc Maria!
    O seara placuta!

  7. Cuscra, azi cate ture de cartier ai alergat? :)))

  8. Bune Ellis, asa-i? :))

    Pup, mersi!

  9. Anca, am trecut pe la tine, sa stii. Dar pe furis, fara sa ma anunt. :))

    Imi place cum ai facut blogul. 😉

  10. pansy, asta e simpla si se preteaza la orice fel de umplutura.

    Pup si seara buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]