Aluat dulce / Retete de prajituri

Rulouri cu mou de ciocolata

loading...

Pentru ca mai aveam in frigider niste mou de ciocolata ramas de la Bananele prajite, a trebuit sa-i gasesc o intrebuintare :)) si a iesit ce-a iesit…

* Pentru aluat:

* 190 g faina
* 1 lingurita drojdie uscata
* 1 lingura zahar
* 100 ml lapte
* 40 g unt

Se pune faina intr-un castron si se amesteca impreuna cu drojdia si un praf de sare. Se adauga si restul ingredientelor si se amesteca pana se obtine un aluat neted.

* Pentru mou de ciocolata:

* 50 g ciocolata amaruie
* 30 g zahar
* 1 lingurita apa
* 1 lingurita unt
* 1 galbenus

Zaharul il topim impreuna cu apa la foc mic. Siropul obtinut il turnam peste galbenusul de ou, punem vasul la bain-marine si mixam pana obtinem o crema clara si spumoasa. Adaugam untul moale, la temperatura camerei si mixam. Adaugam ciocolata si amestecam pana compozitia se va transforma intr-o masa compacta. Punem la frigider pana se intareste.

* Pentru topping-ul de ciocolata:

* 50 g ciocolata amaruie
* 50 ml frisca lichida

Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida, omogenizam si lasam la rece pana se intareste.

Aluatul il intindem in foaie subtire pe masa usor infainata.

Ungem cu toppingul de cicolata, dupa care repartizam uniform mou-ul de ciocolata ras pe razatoarea cu ochiuri mici.

Rulam foaia cat mai strans posibil, apoi cu un cutit bine ascutit taiem felii groase de 3 cm.

Punem intr-un vas termorezistent uns cu unt

si dam la cuptor la foc mediu, pana se rumenesc.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. A iesit ceva aspectos si sunt convinsa ca si gustos.
    o zi buna si pe curand!

  2. Ciocolata, ciocolata, viva la ciocolata… Iar ma indulcesti cuscra, si uite asa, trebuie sa alerg din nou, dar bine de tot, dupa atitea priviri aruncate cu pofta spre rulourile ciocolatoase…

  3. Uau! si ce a iesit!!!!!!!!!!

  4. Miha draga mea ,daca tu nu vi pe la mine lasa ca vin eu cu toata placeraea 😉
    Ce minunate sunt !!
    avem ceva cu ciocolata 😉 si eu facusem cornuri cu cioc.ieri
    Pe curand !si xo..

  5. imi plac retetele simple si rapide.

  6. Multumesc Maria!
    O seara placuta!

  7. Cuscra, azi cate ture de cartier ai alergat? :)))

  8. Bune Ellis, asa-i? :))

    Pup, mersi!

  9. Anca, am trecut pe la tine, sa stii. Dar pe furis, fara sa ma anunt. :))

    Imi place cum ai facut blogul. 😉

  10. pansy, asta e simpla si se preteaza la orice fel de umplutura.

    Pup si seara buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]