Aluat dospit / Aperitive / Retete culinare

Rulouri cu usturoi si parmezan

Din seria „retete culinare negandite prea mult” :))) v-am adus azi aceste delicioase rulouri cu usturoi si parmezan. Aveam un rest de aluat ramas de la o tarta cu branza facuta pentru copiii si m-am gandit sa-l valorific intr-un aperitiv gustos. Este un aperitiv grozav de bun cat este cald, servit ca atare. Dar e bun si rece, putand inlocui cu succes painea de la micul dejun.

Rulouri cu usturoi si parmezan

Ingrediente

  • 250 ml lapte
  • ~500 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 7 g drojdie uscata
  • In plus:
  • 1 capatana usturoi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • ~100 g parmezan
loading...

Mod de preparare Rulouri cu usturoi si parmezan:

Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si laptele caldut si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se poate prepara si la masina de paine.

Usturoiul se piseaza cu putina sare si se amesteca apoi cu uleiul de masline.

Aluatul dospit se intinde pe masa unsa cu putin ulei in foaie dreptunghiulara de aproximativ jumatate de centimetru. Se unge cu emulsia de usturoi si se presara cu parmezan. Stratul de parmezan se preseaza putin cu mana, apoi aluatul se ruleaza cat mai strans. Ruloul obtinut se taie in bucati potrivite ca marime folosindu-ne de un cutit bine ascutit sau de un fir de ata.

  • Eu personal folosesc firul de ata, e mai usor de taiat si ruloul isi pastreaza forma. Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile

Asezam bucatile de rulou intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasam putin la loc cald, sa creasca aluatul. Rulouri cu usturoi si parmezan

Se da apoi tava la cuptor la foc mediu, pana rulourile se rumenesc.

Pofta buna! ­čśë

Rulouri cu usturoi si parmezan

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Bune or fi caldute.. la micul dejun!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Rulouri cu branza si leurda

Rulouri cu branza si leurda

Mod de preparare Rulouri cu branza si leurda: Aluat: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata. Incalzim laptele intr-o craticioara, adaugam sarea, zaharul si untul. Amestecam pana la omogenizare. Facem o gaura in mijlocul fainii, adaugam ouale, uleiul de masline si laptele si framantam pana obtinem un […]

Aluat de pizza – reteta de baza

Aluat de pizza – reteta de baza

Mod de preparare Aluat de pizza – reteta de baza: Punem faina intr-un castron si o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Facem o gaura in mijloc, adaugam uleiul de masline si apa calduta si framantam pana obtinem un aluat omogen si relativ moale. Acoperim castronul cu folie alimentara […]

Paine fara framantare (fara gluten)

Paine fara framantare (fara gluten)

Mod de preparare Paine fara framantare (fara gluten): Faina se cerne si se amesteca intr-un castron cu sarea, zaharul si drojdia uscata.┬á Se face o gropita in mijloc si se toarna uleiul si apa calduta. Se amesteca totul cu un tel, pana la omogenizare. Vom obtinem un aluat destul de […]

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Focaccia cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Focaccia cu dulceata de ardei iute: Intr-un castron amestecam faina cu drojdia uscata, cu zaharul si sarea. Adaugam apa si uleiul si framantam un aluat omogen, moale dar nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. aluatul se poate prepara si la masina de paine Punem aluatul […]