Retete culinare / Salate

Salata Caprese

Pentru ca e luni si pentru ca, mai mult ca sigur, in week-end ati mancat multe prajituri de casa 😉  va propun ca astazi sa mancam o salata. O salata cat se poate de simpla si pe care o ai gata de pus pe masa in 5 minute.  Pe langa toate acestea, avand un aspect spectaculos cred ca o puteti sevi si ca aperitiv in cazul in care aveti musafiri la masa 😉

Salata cu rosii si mozzarella

 

Ingrediente

  • mozzarella proaspata
  • rosii
  • frunze de busuioc
  • sare si piper
  • ulei de masline
loading...

Mod de preparare Salata Caprese:

Mozzarella se scurge bine de zer, apoi se taie felii.

Rosiile se taie felii potrivit de groase. Puteti folosi si rosii cherry, pe care le taiati doar in jumatate.

Pe un platou se aseaza feliile de mozzarella si rosii, alternandu-le. Puneti si cateva frunze de busuioc.

Se sareaza si pipereaza dupa gust si se stropeste cu ulei de masline extravirgin.

Pentru cei care considera mozzarella fada si „fara nici un Dumnezeu” recomand un sos dintr-un catel de usturoi, poate doi, si busuioc. Zdrobite, apoi amestecate cu ulei de masline, eventual si putina zeama de lamaie.

Salata Caprese se serveste imediat, cu paine prajita.

Pofta buna! 😉

Salata Caprese cu rosii si mozzarella

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

3 Comentarii

  1. Chef X says:

    Recomandarea mea este sa luati mozzarella de aici https://www.facebook.com/mozzarellaromaneasca ..diferenta este enorma fata de produsele importate 😉

  2. É das minhas saladas preferidas
    Esta uma delicia
    boa semana
    bj

  3. Este una din salatele mele preferate. Arata spectaculos pentru un preparat atat de simplu. Felicitari!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]