Salata cu naut crocant

Pentru noi astia mai mari am facut o salata cu naut crocant si ne-a placut. Baietelul a mancat doar naut crocant, fetita doar porumb si oua :)))) Important e ca ne-am saturat fiecare cu cate ceva :))

Daca omiteti ouale puteti face aceasta salata cu naut crocant si in zilele de post, va asigur ca e foarte gustoasa si satioasa 😉

Salata cu naut si avocado

Ingrediente

  • oua de prepelita posate
  • naut crocant
  • boabe de porumb
  • 1 avocado bine copt
  • ceapa verde
  • rosii cherry
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare si piper
loading...

Mod de preparare Salata cu naut crocant:

Mai intai vom prepara nautul crocant dupa aceasta reteta. De aceasta data am folosit naut din conserva, gata fiert.

Nautul se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se rastoarna apoi intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei, fulgi de ardei iute si piper. Se adauga ulei de masline si se amesteca bine, astfel incat fiecare boaba de naut sa fie bine acoperita de condimente. Se rastoarna nautul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana nautul devine crocant.

Intre timp vom prepara si ouale de prepelita posate.

Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale cca 1 minut, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.

Avocado il taiem in jumatate, scoatem samburele si cu o lingura despindem pulpa de coaja. Taiem felii.

Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru salata, punem putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Ouale se pot amesteca si ele in salata sau le serviti separat.

Pofta buna! 😉 Si nu uitati painea prajita! :))

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Aseara am pus naut la inmuiat. Deci se stie ce urmeaza azi … naut crocant! Multumesc pentru idee 🙂

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *