Retete culinare / Salate

Salata cu naut crocant

Pentru noi astia mai mari am facut o salata cu naut crocant si ne-a placut. Baietelul a mancat doar naut crocant, fetita doar porumb si oua :)))) Important e ca ne-am saturat fiecare cu cate ceva :))

Daca omiteti ouale puteti face aceasta salata cu naut crocant si in zilele de post, va asigur ca e foarte gustoasa si satioasa ­čśë

Salata cu naut si avocado

Ingrediente

  • oua de prepelita posate
  • naut crocant
  • boabe de porumb
  • 1 avocado bine copt
  • ceapa verde
  • rosii cherry
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare si piper

Mod de preparare Salata cu naut crocant:

Mai intai vom prepara nautul crocant dupa aceasta reteta. De aceasta data am folosit naut din conserva, gata fiert.

Nautul se pune la scurs intr-o strecuratoare. Se rastoarna apoi intr-un castron si se condimenteaza dupa gust cu sare, boia de ardei, fulgi de ardei iute si piper. Se adauga ulei de masline si se amesteca bine, astfel incat fiecare boaba de naut sa fie bine acoperita de condimente. Se rastoarna nautul in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor la foc mediu pana nautul devine crocant.

Intre timp vom prepara si ouale de prepelita posate.

Se pune apa la fiert intr-o cratita. Cand incepe sa fiarba se pune putina sare si o lingura de otet. Ouale se sparg, pe rand, intr-un bol si se pun in apa fierbinte. Inainte de a da drumul oului in apa amestecam circular cu o lingura formand un vartej. Lasam ouale cca 1 minut, pana albusul se coaguleaza si in functie de cat de moale dorim galbenusul, dupa care le scoatem cu o spumiera pe un prosop absorbant, sa se scurga excesul de apa.

Avocado il taiem in jumatate, scoatem samburele si cu o lingura despindem pulpa de coaja. Taiem felii.

Amestecam intr-un bol toate ingredientele pentru salata, punem putin ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper dupa gust. Ouale se pot amesteca si ele in salata sau le serviti separat.

Pofta buna! ­čśë Si nu uitati painea prajita! :))

Tags: , , , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Claudia says:

    Aseara am pus naut la inmuiat. Deci se stie ce urmeaza azi … naut crocant! Multumesc pentru idee ­čÖé

  2. Flori says:

    Îmi plac toate ingredientele din această salată! Mulţumim, Miha!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]