Mancaruri cu cartofi / Retete culinare / Salate

Salata de cartofi cu maioneza

loading...

* ~ 1 kg cartofi
* 1 ceapa
* sare si piper

* Maioneza:

* 1 galbenus de ou fiert tare
* 150 ml ulei
* zeama de la 1/2 lamaie
* 1-2 linguri mustar

Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare. Se fierb pana furculita intra bine in cartof.

Pentru maioneza, amestecam galbenusul de ou sfaramat cu putina sare si o lingura de mustar. Se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn, punand la inceput cate putin ulei. Cand incepe sa se lege se stropeste cu putina apa rece si se continua cu uleiul. Dupa ce am terminat uleiul se adauga zeama de lamaie si se amesteca. Dupa gust, se mai poate adauga zeama de lamaie si/sau mustar.

Cartofii fierti se trec sub un jet de apa rece, se curata de coaja si se taie cuburi. Se pun intr-un castron, apoi adaugam ceapa tocata marunt ( sau taiata julienne, dupa preferinta), sare si piper dupa gust, albusul de ou dat pe razatoarea cu ochiuri mici si la sfarsit maioneza. Amestecam usor pana la omogenizare.

Se poate servi ca atare sau ca garnitura la o friptura.

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Eu as fi pus si niste masline…

  2. Cred ca as manca salata din asta pana as pocni! E tare buna!

  3. Mmm!!! me encanta la ensalada de papas con mayonesa, yo le pongo muchoooo perejíl, me gusta como combinan. Besos.

  4. ai mei manaca salata asta cu mare aplicatie de 27 de ani.e tare buna ! simpla,dulce,fara masline si gustoasa.a fost printre primele feluri de mancare facute de mine,proaspat maritata fiind si ziceam ca eu am inventat-o.piesa de rezistenta a fost timp de multi ani (27 !!?)Atata ca eu pun 2 cepe mari la 1 kg de cartofi.

  5. Imi place foarte tare, dar eu pun si oua

  6. Intamplator am dat peste una din retetele tale aici: http://retetedeprajituri.eu/2010/12/cuina-banateana/ , ma indoiesc ca are acordul tau. Am gasit de asemenea si o reteta de-a mea si o sumedenie luate de la gourmandine.

  7. Minoki, tu poti si pune si masline, daca doresti. :))

  8. Iulia, si mie imi place mult. 😉 Pupici!

  9. Multumesc Yanina! 🙂

  10. Pansy, eu pun mai putina, ca altfel n-o mananca piticii. :)) Cred ca e foarte buna si cu mai multa ceapa.
    Reteta e veche intr-adevar…ne facea si mama acasa de multe ori.

  11. Bianka, multumesc. 🙂

  12. Vio, multumesc de atentionare.
    Foarte urat din partea lor. Un site construit pe munca altora si pe furtisaguri.

  13. cryss says:

    ce verdeata ai pus?

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]