Mancaruri cu legume / Retete culinare / Salate

Salata de cruditati cu quinoa

Iata ca azi va aduc o salata de cruditati cu quinoa, o reteta buna pentru cei ce se feresc sa stea prea mult pe langa aragaz.

Salata de cruditati cred ca stie fiecare sa faca, nu e mare lucru…dar v-ati gandit sa o combinati cu quinoa, aceste bobite magice si atat de delicioase? Eu zic sa incercati, ca n-o sa va para rau.

Salata de cruditati cu quinoa

Ingrediente

  • 1/2 cana quinoa
  • 1 sfecla rosie mica
  • 1 radacina telina mica
  • 1 morcov mare
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • patrunjel verde
loading...

Mod de preparare Salata de cruditati cu quinoa:

Quinoa se pune intr-o strecuratoare si se spala bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in apa cu sare, pentru cca 20 de minute. Dupa ce a fiert se pune intr-o strecuratoare si se lasa sa se scurga bine de apa.

Sfecla rosie, telina si morcovul se dau pe razatoare. Cantitatile cat legumele folosite pot varia dupa preferinta voastra. ­čśë

Se pune quinoa intr-un castron si se amesteca usor cu radacinoasele date pe razatoare. Vom adauga apoi cateva frunze de patrunjel verde, sare si piper dupa gust. La sfarsit preparam un amestec de ulei de masline si zeama de lamaie dupa gust, amestec pe care-l vom turna peste salata.

Foarte simplu de preparat si absolut delicioasa!

Salata de cruditati cu quinoa

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]