Mancaruri cu legume / Retete culinare / Salate

Salata de orez cu dovleac copt

In primul rand va doresc din toata inima sa aveti o primavara frumoasa, sa fiti veseli si frumosi. Mai apoi, sa stiti ca nu mi s-a golit tolba cu retete de prajituri de nu v-am adus azi un martisor dulce, dar salata asta este absolut fantastica. Mi-a placut atat de mult incat nu mai conteaza absolut nici o prajitura. :)) Parca nu-mi vine sa cred ca am spus asta! :))

Pentru aceasta reteta de salata de orez cu dovleac copt m-am inspirat din revista VEG (reteta de la Alexandra Juncu), o revista absolut fantastica, de care nu ma mai satur sa o rasfoiesc de fiecare data cand apare inca un numar nou.

Salata de orez cu dovleac copt

Ingrediente

  • 1/2 dovleac mediu
  • 2 cepe rosii
  • 50 g unt cu sare de mare
  • 1 cana de orez
  • 50 g seminte de floarea soarelui
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 50 ml ulei de masline
  • 1 lingurita miere
  • sare si piper
  • 2-3 linguri apa calda
  • patrunjel verde

Mod de preparare Salata de orez cu dovleac copt:

Dovleacul curatat de coaja si seminte se taie bucati potrivite ca marime. Ceapa se taie in sferturi. Se pun intr-o tava, iar deasupra lor repartizam untul taiat in bucati.

Sortimentul de unt ce l-am folosit era cu sare de mare in compozitie. Se poate folosi unt normal si sare dupa gust.

Dovleac copt

Tava se da la cuptor pentru cca jumatate de ora, pana dovleacul si ceapa se inmoaie. Din cand in cand amestecam in tava astfel incat legumele sa se coaca uniform.

Intre timp se pune orezul la fiert in apa cu sare si se pregateste sosul.

Eu am folosit orez normal, ca de asta am avut, dar daca folositi orez salbatic va fi cu mult mai bun.

In vasul blenderului punem semintele de floarea soarelui, uleiul de masline, zeama de lamaie, mierea, sare si piper. Mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca pasta este prea groasa adaugati putina apa calda.

Se aranjeaza salata pe farfurie, se presara cu patrunjel verde.

Sosul se pune in momentul servirii si se amesteca bine cu restul ingredientelor.

Pofta buna! ­čśë

Salata de orez cu dovleac copt

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. O salata plina de culoare precum primavara si foarte satioasa .
    arata tare bine, pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Ardei copti cu smantana

Ardei copti cu smantana

Mod de preparare Ardei copti cu smantana: Ardeii copti se curata, li se scot cotoarele si se taie fasii subtiri sau cubulete, dupa preferinta. Se amesteca faina cu smantana si se dilueaza cu putin lapte, amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase. Adaugati fasiile de ardei si puneti pe […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]