Retete culinare / Salate

Salata de oua

De cele mai multe ori dupa sarbatori, fie ca e Pasti sau Craciun, ne framanta intrebarile… ce facem cu cozonacul ramas? Dar cu ouale? Eu drept sa va spun, de la o vreme am renuntat sa mai fac mancare multa si diversificata, fac doar ce stiu ca se mananca, si in cantitati mici. Si chiar daca anul asta am ramas pe zero cu mancarea, ouale tot au ramas. Asa ca, am incropit repede o salata de oua. O salata ce-mi place tare mult si pe care o mai fac uneori si in timpul anului, dar dupa Pasti parca are un gust mai bun! :)))

Felie de paine cu salata de oua

Ingrediente

  • oua fierte
  • ceapa verde
  • marar verde
  • sare si piper
  • fulgi de ardei iute
  • ulei de masline
loading...

Mod de preparare Salata de oua:

Ouale se taie cubulete sau se paseaza, dupa preferinta. Ceapa verde si mararul se toaca si se pun peste oua. Se condimenteaza cu sare, piper si cativa fulgi de ardei iute. Se adauga ulei de masline, atat cat sa se „lege” putin compozitia si se amesteca usor.

Clasic, reteta de salata de oua se face cu maioneza, dar eu am renuntat la ea. Una, pentru ca dupa sarbatori deja e prea mult si a doua, din comoditate, evident! :)))

Se serveste imediat, cu paine prajita. Si neaparat crocanta! :))

Pofta buna! ­čśë

Salata de oua

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Si eu fac salata din ouale ramase la Pasti, atat ca eu adaug si otet bun, aromat.E un mod gustos de a le „termina”.

  2. Buna idee,gustoasa chiar !:)

  3. Un aperitiv gustos si rapid !

  4. Tare buna salata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]