Retete culinare / Salate

Salata de pui cu porumb

loading...

* 1/2 piept de pui
* 100 g porumb
* 1 morcov
* 1 bucata de telina
* 1/2 gogosar in otet
* 1 ou
* 3 linguri ulei de masline
* 1 lingura zeama de lamaie
* sare si piper
* boia de ardei
* patrunjel verde tocat

Punem porumbul la fiert in apa cu sare. Intre timp fierbem si oul, tare.

Pieptul de pui se presara cu piper si boia de ardei, dupa care se frige pe gratarul bine incins. Dupa ce s-a fript se taie cubulete.

Punem intr-un castron cubuletele de carne, apoi adaugam porumbul bine scurs de apa si racit. Urmeaza morcovul si telina date pe razatoarea cu ochiuri mici si gogosarul taiat cubulete.

Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Uleiul se amesteca intr-o cescuta cu zeama de lamaie, apoi se toarna peste salata. Se garniseste cu felii de ou si se presara cu patrunjel verde tocat.

Initial ma gandisem sa fac maioneza, dar intre timp m-am razgandit, pentru ca mi-a venit lenea. :)))

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Miha, eu ma bucur tare mult ca ti-a fost lene sa-i pui maioneza, atunci poate nu bagam in seama reteta, dar asa, mai dietetica, am trecut-o la favorite, acum dupa cozonacul de Pasti, musai sa trecem pe ceva mai fara calorii. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]