Retete culinare / Salate

Salata de vinete cu ardei copti si ciuperci

loading...

Salata de vinete se afla in topul preferintelor mele culinare, alaturi de salata de ardei copti. Si pentru ca imi place atat de mult, de-a lungul vremii, am incercat mai multe variante.

Azi va propun inca o salata de vinete, de aceasta data cu ardei copt si ciuperci. Nu e o reteta complicata si trecand peste faza coptului, e chiar grozava, mai ales ca se poate pastra la frigider si va puteti infrupta in voie cateva zile.

4 vinete
3 ardei
cateva ciuperci
1 ceapa
2-3 linguri maioneza de casa
~50 ml ulei
sare si piper
fulgi de usturoi

Vinetele si ardeii se coc pe tabla speciala pentru copt. Se curata de coaja, fara a lasa bucati arse, inmuind mana in apa rece, daca este necesar.

Vinetele curatate se pun pe un fund de lemn, se presara cu sare si se lasa sa se raceasca complet si sa se scurga de excesul de zeama, apoi se toaca cu tocator de lemn.

Ardeilor curatati de coaja li se scot cotoarele si semintele, apoi se toaca marunt.

Ceapa tocata marunt o punem la calit in putin ulei si 2 linguri cu apa. Cand s-a inmuiat adaugam ciupercile taiate cubulete. Lasam pe foc pana se evapora toata apa lasata de ciuperci. Lasam la racit, apoi maruntim bine cu ajutorul robotului.

Intr-un castron amestecam vinetele tocate cu ardeii si compozitia cu ciuperci.  Turnam uleiul si omogenizam. Punem apoi si maioneza, mai multa sau mai putina, dupa preferinta. Potrivim gustul de sare si piper, condimentam cu cativa fulgi de usturoi si dam la rece pana in momentul servirii.

Sursa de inspiratie

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Cred ca e foarte buna. Cu ciuperci n-am incercat niciodata dar cu ardei copti e preferata mea.

  2. o sa incerc si eu cu ciuperci 🙂 cred ca e buna rau!

  3. Cred ca e tare gustoasa salatica asta.

  4. ador salata de vine cu ardei copt, insa nu am adaugat ciuperci pana acum! trebuie sa fie tare bunaaaaaa :*

  5. Mmmm cred ca e foarte buna ca vad ca multe fete au pregatit-o!

  6. Foarte buna trebuie sa fie! Nu am mai incercat in combinatia asta, dar cred ca e delicioasa! 🙂

  7. Simplu si bun, iar prezentarea minunata!

  8. o deliciosenie de care te apuci sa papi si nu te mai opresti…de bunavoie :)))
    excelenta!

  9. Trimite-mi si mie o portie mare, ca tare curioasa m-ai facut cu aceasta salata :))
    Pupici

  10. Si eu am facut de dimineata salata de vinete, este si in topul preferintelor mele, mai ales vara! Ardeii copti, din pacate, nu imi surad, dar ideea ciupercilor da!

  11. Pe o felie de paine cu o felie de rosie de gradina si putina fleur de sel… Nirvana

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]