Prajituri / Retete de prajituri

Sandwich cu mascarpone

Rasfoind astazi printre retetele ce-si asteapta cuminti randul la postat, am gasit si aceasta prajitura cu crema mascarpone, stand stinghera intr-un colt de folder :))) Am uitat de ea si e cam prafuita saraca :)) modesta ca si infatisare, dar cu un gust delicios. Daca o veti incerca, n-o sa va para rau. 😉

Prajitura cu blat de cacao si crema mascarpone

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 4 oua
  • 150 g faina
  • 100 zahar
  • 2 linguri cacao neagra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Pentru crema:
  • 100 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 g gelatina
  • 250 g mascarpone
loading...

Mod de preparare Sandwich cu mascarpone:

Blat:

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Compozitia se va deschide la culoare si va deveni ca o crema. Incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecand usor cu o spatula, de jos in sus.

Impartim compozitia in 2 parti si coacem 2 foi in tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt, timp de cca 15 minute. Se scot pe un gratar si se lasa la racit.

Crema de mascarpone:

Gelatina o hidratam in cateva linguri cu apa rece.

Ciocolata rupta bucatele o topim la foc mic cu frisca lichida. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Adaugam gelatina si amestecam pana se topeste si compozitia se uniformizeaza. Dam la rece pentru aproximativ 2 ore.

Crema se va intari, dar nu foarte tare. O vom mixa pana va deveni pufoasa si va capata consistenta. Branza mascarpone o mixam separat intr-un alt castron, apoi vom amesteca cu crema de ciocolata alba, amestecand usor cu o spatula, pana la omogenizare.

  • Eu am insiropat blaturile cu putina cafea, dar nu e neaparat necesar, intrucat ele se vor inmuia suficient de la crema.

Turnam crema pe unul din blaturi, acoperim cu cel de-al 2-lea blat si dam la rece pentru cel putin 1 ora, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Prajitura cu mascarpone

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

14 Comentarii

  1. Ba e frumoasa.

  2. Multumesc Gabi, esti o draguta! :*
    Ar fi fost mai frumoasa daca nu as fi insiropat blaturile. S-ar fi pastrat mai ferme si mai usor de taiat.

  3. Miha, pai asa si „macarons-urile” mele ar fi fost mai frumoase sa aiba guleras :))))) dar nah, bun sa fie, ca nu le vrei pe toate cu laseru’, ai destule si d-alea ;))).

  4. Mmm!!! Exquisito! Besos!

  5. dragut foc si tentant! vai de dieta mea 🙂

  6. Daca-i cu mascarpone, vreau! Sigur e delicioasa de te lingi pe degete. Io vreau sa stiu ce carte citeai? 😉

  7. Anonymous says:

    Ce sa mai adaug pe langa toate celelalte feed-uri de la doamne … decat ca trebuia musai sa atasezi si vasul acela rosu , sa ma imbolnavesti si azi , in zi de mare sarbatoare , mai Miha …
    Bv , bv , bv si trecem la favorite , stii tu ca esti febletea mea … pupici .
    Diana .

  8. Besos Yanina! :*

  9. Lacrima, imi pare rau de dieta ta… 🙁

    Pup fata draga! :*

  10. Multumesc Adela! :*

  11. Liana, acu as putea sa ma dau mare si sa scriu un titlu d-ala greu, nu? :)))) Nu stiu mey, am luat si eu o carte la intamplare din biblioteca. :))))

  12. Diana, te pup fata… de nu te vezi… :))) :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]

Rulada cu capsuni

Rulada cu capsuni

Mod de preparare Rulada cu capsuni: Umplutura de capsuni: Punem capsunile si zaharul intr-o craticioara si fierbem la foc mic, pana capsunile isi lasa zeama si se inmoaie. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca, apoi  cu mixerul vertical pasam pana obtinem un piure fin. Lasam sa se raceasca. Blat de […]