Mancaruri cu pui / Retete culinare

Saramura de pui

loading...

* 6 copanele de pui
* 2 rosii
* 1 cana suc de rosii
* 1 ardei iute
* 6 catei usturoi
* 3 linguri otet din vin
* 2 linguri ulei de masline
* 1/2 lingurita tarhon uscat
* telina verde
* patrunjel verde
* sare si piper

Copanelele curatate si spalate se cresteaza din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust, apoi se pun la fript pe un gratar. Se rumenesc bine pe ambele parti.
Alaturi de carne se vor coace si rosiile si ardeiul iute.Intr-o cratita se pune 1 cana de apa la fiert. Cand da in clocot se pun rosiile curatate de pielita si taiate cubulete, sucul de rosii, ardeiul tocat mare, leusteanul, tarhonul si otetul. Se fierbe 10 minute, timp in care se potriveste gustul de sare si piper.

Usturoiul se piseaza si se face un mujdei cu cele 2 linguri de ulei de masline. Se toarna peste copanelele ce le-am pus intr-un vas termorezistent.Acoperim totul cu zeama de legume fierbinte. Se presara cu patrunjel verde tocat si se lasa carnea in jur de jumatate de ora sa se impregneze cu arome.

Se serveste calduta, cu mamaliguta fierbinte.

Sursa

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Adauga blogul tau in directorul http://www.upssonline.blogspot.com

    Multumesc!

  2. Miha, eu toto m-am ferit de aceasta retete la gandul ca este multa sare. Dar, nu o sa ma mai feresc deloc, pentru ca pot sa pun ceva mai putina sare si gata. Si o sa folosesc pulpe superioare ca ciocanelele nu-mi prea plac… Bafta la concurs!

  3. Burlacule, multumesc de invitatie. Voi veni curand! 🙂

  4. Elena, sarea se pune dupa gust. Nu stiu de ce ii zice saramura, poate pentru faptul ca in reteta originala carnea se frigea pe pat de sare?
    Desi am incercat candva si varianta frigerii pe pat de sare si carnea nu este deloc sarata, isi trage atata sare cat are nevoie, acum am preferat varianta mai…light. 🙂
    Iti multumesc tare mult pentru vizita si aprecieri. Si mai ales pentru urarile de bafta la concurs. :))
    O zi buna iti doresc.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Rulada de curcan cu busuioc

Rulada de curcan cu busuioc

Mod de preparare Rulada de curcan cu busuioc: Peste untul moale, lasat la temperatura camerei, se pun toate condimentele si se omogenizeaza. Poti prepara o cantitate mai mare de unt aromat si o pastrezi la congelator pentru alte preparate Pieptul de curcan il feliezi cat mai subtire. Daca feliile sunt […]

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute

Mod de preparare Rulada de curcan cu dulceata de ardei iute: Reteta se prepara cat se poate de simplu si nici nu aveti nevoie de cantitati la ingrediente, totul tine doar de preferinta voastra. Pieptul de curcan se feliaza subtire. Daca e necesar se bate putin cu ciocanul de snitele. […]

Rulada de curcan cu ierburi

Rulada de curcan cu ierburi

Mod de preparare Rulada de curcan cu ierburi: In untul moale, lasat la temperatura camerei, se incorporeaza oregano si busuiocul. Daca aveti ierburi proaspete le puteti folosi, va fi cu mult mai bun Pieptul de curcan se taie in felii de grosimea unui deget. Fiecare felie se acopera cu folie […]