Inghetata

Semifreddo de banane

Eiii… si ce daca mai e putin si bate iarna la usa? Eu inca n-am scos vasul masinii de inghetata din congelator :))) Drept este ca nu mai fac inghetata de casa ca pe timpul verii, dar din cand in cand tot mai fac cate o portie, sa fie acolo de savurat la clatita…la o cafea… ­čśë

Reteta de azi e una cat se poate de simpla, ba chiar rusinos de simpla :)) mai ales daca aveti si masina de inghetata la dispozitie. Dar a fost atat de bun incat trebuie sa va faceti si voi! ­čśë

Semifreddo de banane

Semifreddo

Ingrediente

  • 2 banane medii, bine coapte
  • 2 linguri miere
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 zahar vanilat
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • Pentru caramel:
  • 100 g zahar
  • 100 ml smantana pentru frisca/frisca lichida
  • 50 g unt
loading...

Mod de preparare Semifreddo de banane:

Bananele se stropesc cu zeama de lamaie, apoi se paseaza cu mixerul vertical pana se obtine o pasta fina. Se adauga mierea si zaharul vanilat, se omogenizeaza apoi se adauga si smantana pentru frisca.

Se toarna compozitia in vasul masinii de inghetata si se proceseaza pana se obtine o textura pufoasa si cremoasa.

  • In cazul in care nu dispuneti de masina de inghetata bateti frisca, apoi o incorporati in compozitia de banane, amestecand usor cu o spatula. Puneti intr-o caserola si dati la congelator pana ajunge la o consistenta semi-inghetata.

Caramel:

Zaharul se caramelizeaza, pana se aureste si devine lichid. Se da deoparte si se toarna frisca lichida (atentie la aburi!) Punem din nou pe foc si amestecam continuu pana se topeste caramelul si compozitia incepe sa se ingroase, moment in care punem si untul. Amestecand continuu, se fierbe pana caramelul ajunge la consistenta dorita. Se lasa sa se raceasca.

Semifreddo de banane se pune in cupe sau pahare, se stropeste din belsug cu sos de caramel si se serveste imediat.

Pofta buna! ­čśë

Semifreddo cu banane si sos de caramel

Semifreddo cu banane si caramel

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Hummmm… quelle belle gourmandise sa doit ├¬tre d├ęlicieux!
    bisous

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Inghetata de casa cu Dulce de Leche

Mod de preparare Inghetata de casa cu Dulce de Leche: Cel mai simplu ar fi daca ati gasi de cumparat Dulce de Leche. Daca nu, il puteti prepara acasa dintr-o cutie de lapte condensat indulcit, dupa cum am aratat AICI Se poate prepara cu cateva zile inainte si se foloseste […]

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Inghetata de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Inghetata de vanilie – reteta de baza: Galbenusurile, semintele de la pastaia de vanilie si zaharul se mixeaza pana se obtine o crema. Se toarna incet laptele si smantana pentru frisca si se omogenizeaza. Se pune vasul la baine marie si se fierbe compozitia pana se infierbanta […]

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Inghetata de ciocolata alba cu lamaie

Mod de preparare Inghetata de ciocolata alba cu lamaie: Ciocolata rupta bucatele, peste care am turnat jumatate din cantitatea de smantana pentru frisca, se pune la foc mic sau la baine-marie si se topeste, fara a da in clocot. Turnam restul de smantana pentru frisca, omogenizam si dam la rece. […]