Mancaruri cu peste / Retete culinare

Somon cu sos de usturoi

loading...

Initial am vrut sa fac o reteta de somon la cuptor, dar cum ai mei nu vor decat peste prajit, am apelat la aceasta varianta.

* 2 medalioane de somon
* 50 g unt
* sare si piper
* rozmarin
* cimbru
* busuioc


Medalioanele de somon se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, rozmarin, cimbru si busuioc. Se acopera cu folie alimentara si se da la rece pentru jumatate de ora.

Topim untul intr-o tigaie, punem medalioanele de peste si acoperim cu un capac. Lasam la inabusit la foc mic, pana scade toata zeama si carnea se rumeneste osor pe ambele parti.

* Pentru sosul de usturoi:

* 5-6 catei usturoi
* ~ 50 ml ulei
* 1 lingurita de otet

Usturoiul se piseaza foarte bine cu putina sare, apoi se toarna uleiul putin cate putin si se uniformizeaza, ca la maioneza. Cand este gata punem si otetul.

Peste carnea rumenita se toarna sosul de usturoi, se presara cu putin patrunjel si se serveste cald, cu garnitura preferata.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. simplu, la obiect si delicios!

  2. Adorrr si somonul si usturoiul.Soooo yummyyy !! Pupici.Arata minunat !

  3. Mononoke, multumesc! 🙂

  4. Ana…si noua ne place usturoiul. Amirei mai putin, dar Robert ar vrea sa-i pun usturoi si un ciorba. :))
    Peste mananca de orice fel cu placere, dar sa fie prajit. :))

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Verrines cu avocado si somon afumat

Verrines cu avocado si somon afumat

Mod de preparare Verrines cu avocado si somon afumat: Avocado se taie in jumatate. Se scoate samburele, apoi cu o lingura se scobeste miezul. Se stropeste cu putina zeama de lamaie, apoi se taie cubulete mici. Punem intr-un castron, adaugam smantana, mararul si usturoiul tocate marunt, sare si piper dupa […]

Dorada la cuptor

Dorada la cuptor

Mod de preparare Dorada la cuptor: Pestele se curata de solzi si intestine, se spala foarte bine in apa rece. Usturoiul se piseaza cu sare si se face pasta turnand cateva linguri cu ulei de masline. Cu aceasta pasta se ung pestii atat pe interior cat si pe exterior. In […]

Pasta de peste

Pasta de peste

Mod de preparare: Fileul de peste se scurge bine de ulei. Il punem apoi intr-un castron impreuna cu restul ingredientelor si pasam cu mixerul vertical pana la omogenizare. Se sareaza daca mai este necesar, se pipereaza si se potriveste gustul de acru, totul in functie de gustul personal. Daaa…asta e […]

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Janssons Frestelse – Ispita lui Janssons

Mod de preparare: Cartofii curatati si spalati se taie fasii foarte subtiri. Ceapa se taie julienne. Ansoa se taie bucati potrivite. Topim 50 g unt intr-o cratita, adaugam ceapa si o calim usor, fara sa o rumenim. Intr-un castron amestecam smantana cu laptele, apoi turnam in cratita peste ceapa. Cand […]