Dulciuri / Inghetata / Retete de prajituri

Sorbet de fructe

loading...

Pentru ca azi se anunta o zi torida, v-am pregatit un sorbet de caise si piersici. Cu gust intens de fructe, aromat cu putina menta…un desert minunat.


3-4 caise
1 nectarina
2 piersici
2 frunze de menta
2 linguri zahar
1 lingura coniac
2 linguri apa rece

Fructele se taie bucati potrivite si se pun in vasul de la blenderul vertical. Turnam deasupra apa rece, coniacul si zaharul. Adaugam si frunzele de menta si pasam totul pana obtinem un excelent piure de fructe.

  • Fructele se pot curata de coaja in cazul in care va deranjeaza acest aspect
  • De preferat ar fi ca fructele sa fie reci, tinute in prealabil la frigider si bine coapte
  • Mai adaugati zahar, daca o sa considerati ca e necesar

Turnam piureul de fructe intr-o caserola si dam la congelator pentru vreo 3-4 ore, timp in care la intervale de 20-30 de minute, scoatem vasul si amestecam, pentru a sparge acele de gheata.

Eu ma duc sa-mi mai pun o portie. Mancare nu-mi mai trebuie, zau! :))

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Arata atat de bine si e atat de cremos ca mi-ai declansat o pofta teribila 😉

  2. Uite la cine merg eu astazi sa savurez ceva rece.Pup!

  3. Cat de dulce poate fi un sorbet de fructe nu stie nimeni.

  4. Ce bun este acest sorbet!!

  5. Ce super arata, ce combinatie frumoasa de fructe. Nici mie nu mi-ar mai trebui mancare cu asa ceva prin casa 🙂 Pupici

  6. ce combinatie interesanta, piersici si menta 🙂 o sa incerc si eu neaparat!

  7. Pingback: Sorbet de piersici cu miso | KissTheCook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Panna Cotta cu caramel

Panna Cotta cu caramel

Mod de preparare Panna Cotta cu caramel: Gelatina o punem la hidratat in apa rece, atat cat sa fie bine acoperita cu apa. Punem laptele, smantana pentru frisca, zaharul si semintele de vanilie intr-un vas pe foc mic si aducem la punctul de fierbere. Fierbem fara a da in clocot, […]

Trufe din lapte condensat

Trufe din lapte condensat

Mod de preparare Trufe din lapte condensat: Laptele condensat cu cacao se pune intr-o craticioara impreuna cu untul. Se pune la foc mic si amestecand continuu se fierbe (nu cred ca a durat mai mult de 5 minute) pana compozitia se ingroasa usor. Se adauga biscuitii macinati si se omogenizeaza. […]

Papanasi prajiti

Papanasi prajiti

Mod de preparare Papanasi prajiti: Intr-un bol amestecam branza cu zaharul, esenta de vanilie,un praf de sare si ouale. Adaugam treptat faina si praful de copt si omogenizam. Vom avea un aluat moale, usor lipicios, dar care poate fi usor de modelat. Lasam aluatul sa se „odihneasca” 10-15 minute, il […]

Crema de vanilie – reteta de baza

Crema de vanilie – reteta de baza

Mod de preparare Crema de vanilie: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga amidonul si se omogenizeaza. In loc de amidon se poate folosi faina, dar crema va trebui fiarta mai mult, sa nu ramana faina cruda Turnam laptele amestecand usor, sa […]