Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Paste / Retete culinare

Spaghete cu legume si sos de usturoi

Dupa succesul pe care l-am avut la pitici cu orezul cu curry si legume am prins curaj sa mai folosesc mazarea si porumbul si in alte retete. Una dintre ele este aceasta. Se face usor, usor… in 2 timpi si vreo cateva miscari. :)) Piticii au papat tot tot, alaturi de o friptura de pui rumena si suculenta facuta la cuptor.

1 pachet de spaghete

mazare si porumb congelate
50 g unt

3-4 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
4 linguri zdravene cu smantana
sare si piper
marar deshidratat

Mazarea si porumbul se pun la fiert in apa cu sare. La fel si spaghetele. Dupa ce sunt fierte se scurg de apa.

Usturoiul se piseaza bine cu sare si piper dupa gust. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Adaugam si smantana si mararul.

Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul. Se adauga pastele, mazarea si porumbul si  se amesteca bine. La sfarsit, turnam deasupra sosul de usturoi, omogenizam si dam deoparte.

Se servesc calde.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. buuuuuun, daca e cu usturoi e perfect! :*

  2. ce bun cu usturoi!!!!!!

  3. La cat de bine arata le-as fi papat si eu:-)

  4. like de 10 ori !!!! … imi place combinatia ;) … iar prezentarea impecabila !!!

  5. O combinatie foarte interesanta…. Trebuie sa le incerc si eu… mai ales ca… au in componenta porumb….

  6. Multumesc fetelor! Ma bucur tare mult ca v-a placut! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Spaghete cu sunca si rosii

Spaghete cu sunca si rosii

Mod de preparare Spaghete cu sunca si rosii: Sunca taiata fasiute se prajeste usor in cateva linguri de ulei. Eu am folosit un sortiment de sunca in crusta de piper, dar se poate folosi orice alt sortiment aveti sau va place. De asemenea, se poate folosi bacon, cred ca va […]

Paste cu broccoli si parmezan

Paste cu broccoli si parmezan

Mod de preparare Paste cu broccoli si parmezan: Punem pastele la fiert in apa sarata si le fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun in strecuratoare sa fie bine scurse. Broccoli il desfacem in buchetele cat de cat egale si-l punem la fiert in apa clocotita […]

Lasagna cu ciuperci

Lasagna cu ciuperci

Mod de preparare Lasagna cu ciuperci: Ciupercile se toaca marunt, la fel si ceapa. Punem ceapa la calit in cateva linguri cu ulei de masline. Cand s-a inmuiat putin adaugam ciupercile. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie si scade toata zeama lasata de acestea. […]

Lasagna cu branza

Lasagna cu branza

Mod de preparare Lasagna cu branza: Branzeturile le amestecam intr-un catron. Adaugam ouale,  spanacul tocat si condimente dupa gust. Untul il topim la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin. Omogenizam, condimentam dupa gust […]