Paste / Retete culinare

Spaghete cu legume si sos de usturoi

Dupa succesul pe care l-am avut la pitici cu orezul cu curry si legume am prins curaj sa mai folosesc mazarea si porumbul si in alte retete. Una dintre ele este aceasta. Se face usor, usor… in 2 timpi si vreo cateva miscari. :)) Piticii au papat tot tot, alaturi de o friptura de pui rumena si suculenta facuta la cuptor.

1 pachet de spaghete

mazare si porumb congelate
50 g unt

3-4 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
4 linguri zdravene cu smantana
sare si piper
marar deshidratat

Mazarea si porumbul se pun la fiert in apa cu sare. La fel si spaghetele. Dupa ce sunt fierte se scurg de apa.

Usturoiul se piseaza bine cu sare si piper dupa gust. Se adauga uleiul si se omogenizeaza. Adaugam si smantana si mararul.

Intr-o tigaie antiaderenta se topeste untul. Se adauga pastele, mazarea si porumbul si  se amesteca bine. La sfarsit, turnam deasupra sosul de usturoi, omogenizam si dam deoparte.

Se servesc calde.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. buuuuuun, daca e cu usturoi e perfect! :*

  2. ce bun cu usturoi!!!!!!

  3. La cat de bine arata le-as fi papat si eu:-)

  4. like de 10 ori !!!! … imi place combinatia ;) … iar prezentarea impecabila !!!

  5. O combinatie foarte interesanta…. Trebuie sa le incerc si eu… mai ales ca… au in componenta porumb….

  6. Multumesc fetelor! Ma bucur tare mult ca v-a placut! :*

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]

Lasagna cu branza si leurda

Lasagna cu branza si leurda

Mod de preparare Lasagna cu branza si leurda: Intr-un castron amestecam branza de capra si telemeaua sfaramate cu furculita cu cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam leurda tocata, sare si piper dupa gust. La sfarsit adaugam smantana, atat cat sa obtinem o compozitie omogena. Untul il topim la […]