Mancaruri cu carne de vita / Paste / Retete culinare

Spaghetti alla Bolognese

loading...

1 pachet spaghete (se pot folosi si tagliatelle)
1 ceapa
1 morcov
1 bucata telina
1 pastarnac
3 catei usturoi
1 cana suc de rosii
1 pahar de vin rosu
~400 g carne de vita tocata
sare si piper
busuioc

Legumele tocate se pun intr-o tigaie in care am incins 2-3 linguri cu ulei de masline. Se soteaza la foc mic, pana se inmoaie usor. Adaugam carnea tocata si amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana isi schimba culoarea. Adaugam vinul si sucul de rosii. Condimentam dupa gust cu sare, piper si busuioc si lasam la fiert la foc mic.

Daca mai e nevoie se mai poate adauga putin suc de rosii.

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj.

Cand sosul este gata se toarna peste paste si se amesteca bine. Se servesc calde.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

5 Comentarii

  1. Foarte gustos

  2. Superb arata… de revista…

  3. Se regăsesc printre preferatele mele. Buuuuuuuuuuuuuuuuuuun răăăăăăăăăăău!

  4. Anonymous says:

    sotul meu ma inebunit cu spaghetile astea…..acum merg sa fac si eu…sa imi incerc norocul mia bine zis 😀

  5. Tin pumnii sa iasa bine si sa-ti incanti sotul! 😉

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot

Mod de preparare Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot: Pornind de la reteta de Osso Bucco, am procedat cam asa: Am incins intr-o tigaie uleiul si bucata de unt, apoi am rumenit usor pe ambele parti bucatile de rasol. Le-am pus in vasul slow cooker-ului Crock Pot, […]

Chiftelute la cuptor

Chiftelute la cuptor

Mod de preparare Chiftelute la cuptor: Legumele curatate si spalate le-am tocat marunt la robot. Evident, se poate folosi si cutitul sau razatoarea, dar asa e mai rapid 😉 Rastoarna legumele peste carnea tocata, pune si patrunjel verde tocat, sareaza si pipereaza dupa gust. Adauga oul si amesteca bine. Cu […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Placinta cu cartofi si carne

Placinta cu cartofi si carne

Mod de preparare Placinta cu cartofi si carne: Stratul de cartofi: Cartofii curatati si taiati cuburi se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apa, se paseaza si se amesteca bine cu untul, laptele si cascavalul ras. Se sareaza si pipereaza dupa gust. […]