Paste / Retete culinare

Spaghetti Carbonara

Spaghetti Carbonara

Ingrediente

  • ~250 g spaghetti Baneasa
  • 150 g bacon
  • 100 g parmezan
  • 3 galbenusuri
  • sare si piper
  • patrunjel verde (optional)

Mod de preparare

Mod de preparare Spaghetti Carbonara:

Spaghete Baneasa

Puneti pastele la fiert in apa cu sare. Le fierbeti conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi le scurgeti de apa intr-o strecuratoare. Nu aruncati apa in care au fiert.

Baconul taiat bucatele se prajeste usor intr-o tigaie incapatoare.

Bacon

Intre timp amestecati parmezanul cu galbenusurile. Veti obtine o pasta pe care o subtiati apoi cu putina apa, din cea in care au fiert pastele. Adaugati piper dupa gust.

Peste baconul prajit puneti pastele scurse de apa si amestecati. Turnati apoi amestecul de branza cu galbenusuri si amestecati rapid, pentru a nu transforma totul in omleta 😀

  • In functie de cat de „cremoase” doriti pastele adaugati din apa in care au fiert pastele si omogenizati.
  • La sfarsit am adaugat putin patrunjel verde, pentru decor si o nota de prospetime 🙂 Daca voi nu-l vreti, nu-l puneti.

Spaghetele Carbonara se servesc fierbinti.

Pofta buna! 😉

Spaghetti Carbonara

Tags: , , , , ,

3 Comments

  1. très appétissant!
    bisous

  2. Preferatele mele 🙂

  3. Ador pastele carbonara, mananc foarte des si ma bucur ca mai am si alte optiuni de a le prepara.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Paste cu sos de leurda

Paste cu sos de leurda

Mod de preparare Paste cu sos de leurda: Topim untul la foc mic, dam deoparte de pe foc si adaugam faina amestecand continuu, sa nu se formeze cocoloase. Desfacem compozitia turnand laptele cate putin, pana obtinem o compozitie subtire. Punem din nou pe foc si fierbem pana compozitia incepe sa […]

Ravioli cu ciuperci si branza

Ravioli cu ciuperci si branza

Mod de preparare Ravioli cu ciuperci si branza: Mai intai vom pregati umplutura de ciuperci: Ceapa tocata marunt se pune la calit in putin ulei. Cand s-a inmuiat punem ciupercile tocate foarte marunt si omogenizam. Amestecand din cand in cand tinem pe foc pana ciupercile se inmoaie se scade toata […]

„Tort” din cannelloni cu carne

„Tort” din cannelloni cu carne

Mod de preparare „Tort” din cannelloni cu carne: Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei, pana se inmoaie. Adaugam morcovul dat pe razatoarea cu gauri mici sau tocat la robot, apoi carnea tocata. Amestecam continuu cu o lingura de lemn, pana se desfac bulgarasii de carne ce se formeaza. […]

Salata de paste cu avocado

Salata de paste cu avocado

Mod de preparare Salata de paste cu avocado: Pastele se pun la fiert in apa cu sare, conform indicatiilor de pe ambalaj. Cand sunt fierte se pun la scurs intr-o strecuratoare. Aici, e pur optiunea fiecaruia daca trece sau nu pastele sub un jet de apa rece. Zic unii ca […]