Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale cu branza de vaci

Placinta cu branza

Pentru aceasta reteta de Spirale cu branza am refacut reteta de Boccelute cu branza. Aluatul e atat de bun si pufos incat merita sa-l incercati macar o data ­čÖé

Placinta cu branza

 

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 250 ml lapte
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 linguri miere
  • * 1 ou
  • * 50 g margarina Rama Maestro
  • * 10 g drojdie uscata
  • * ~550 g faina
  • * Pentru umplutura: 
  • * 500 g branza dulce
  • * 100 g zahar (sau dupa gust)
  • * 1 ou
  • * 2 linguri amidon
  • * esenta de rom
  • * Pentru uns
  • * 1 galbenus
  • * 2 linguri lapte
loading...

Mod de preparare Spirale cu branza de vaci:

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu margarina topita, mierea si oul batut putin. Faina o punem in cuva masinii de maine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-o foaie ( sau 2, in functie de cat e de mare masa pe care lucrati :)) ) dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, pe masa usor infainata. Repartizam branza pe intreaga suprafata a aluatului, apoi rulam cat mai strans posibil. Cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata vom taia fasii din aluat, de cca 5-6 cm.

Fiecare rulou il asezam intr-o tava sau vas termorezistent uns cu margarina Rama Maestro. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.

Capetele ruloului se pun in forme de briose.

Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

O placinta cu branza cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Spirale cu brnza de vaci scrie pe mine in weekendul asta … ce poftaaaaaa! Vineri trec prin piata sa iau niste braza si niste Rama si sambata de dimineata sunt pe campul de lupta :-))

  2. :))
    Maria, si puiul meu papa placinte cu branza pana se bate cu mana pe burta. :))
    Ma bucur ca ti-au placut si iti doresc sa ai pofte la papat. :))

  3. O, da, placinta-i pohta ce-am pohtit :-))) Si pohtesc in continuare :-)))

  4. Ana says:

    De ce nu specificati si gradele pentru cei ce au cuptor electric ? ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cozonac Bradut

Cozonac Bradut

Aveam in plan pentru Craciun acest cozonac Bradut, mi s-a parut o idee interesanta si foarte draguta, care va arata fooooarte bine pe masa de sarbatoare. Si pentru ca tocmai facusem un aluat de cozonac pentru niste rulouri cu unt si scortisoara, preferatele copiilor, am „furat” o bucata de aluat, […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! ­čÖé Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]