Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale cu branza de vaci

Pentru aceasta reteta de Spirale cu branza am refacut reteta de Boccelute cu branza. Aluatul e atat de bun si pufos incat merita sa-l incercati macar o data ­čÖé

Placinta cu branza

 

Ingrediente

  • * Pentru aluat:
  • * 250 ml lapte
  • * 1 lingura zahar
  • * 2 linguri miere
  • * 1 ou
  • * 50 g margarina Rama Maestro
  • * 10 g drojdie uscata
  • * ~550 g faina
  • * Pentru umplutura: 
  • * 500 g branza dulce
  • * 100 g zahar (sau dupa gust)
  • * 1 ou
  • * 2 linguri amidon
  • * esenta de rom
  • * Pentru uns
  • * 1 galbenus
  • * 2 linguri lapte
loading...

Mod de preparare Spirale cu branza de vaci:

Aluat:

Drojdia amestecata cu zahar se dizolva in putin lapte caldut. Se presara putina faina si se lasa la dospit.

Restul de lapte caldut se amesteca impreuna cu margarina topita, mierea si oul batut putin. Faina o punem in cuva masinii de maine si se toarna deasupra amestecul cu lapte si maiaua. Se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Daca se framanta cu mana, se pune faina intr-un castron, se face o gaura in mijloc in care turnam amestecul de lapte si maiaua, dupa care incorporam usor faina dinspre margini spre interior. Aluatul se lasa la dospit cca 1 ora, pana isi dubleaza volumul.

Umplutura:

Branza se amesteca (sau se mixeaza cu blenderul vertical) cu oul, zaharul, esenta de rom si amidonul. Amidonul poate fi mai mult sau mai putin, in functie de cat e de uscata branza. Trebuie sa avem o crema omogena, care nu curge.

Dupa ce a dospit, aluatul se intinde intr-o foaie ( sau 2, in functie de cat e de mare masa pe care lucrati :)) ) dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime, pe masa usor infainata. Repartizam branza pe intreaga suprafata a aluatului, apoi rulam cat mai strans posibil. Cu un cutit bine ascutit sau cu o bucata de ata vom taia fasii din aluat, de cca 5-6 cm.

Fiecare rulou il asezam intr-o tava sau vas termorezistent uns cu margarina Rama Maestro. Se mai lasa putin la crescut, apoi se ung cu galbenusul desfacut in lapte.

Capetele ruloului se pun in forme de briose.

Se coc in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc.

O placinta cu branza cu adevarat magica, ce o veti gasi si in colectia zanelor de Retete Alese de pe prajituria.ro

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

6 Comentarii

  1. Spirale cu brnza de vaci scrie pe mine in weekendul asta … ce poftaaaaaa! Vineri trec prin piata sa iau niste braza si niste Rama si sambata de dimineata sunt pe campul de lupta :-))

  2. :))
    Maria, si puiul meu papa placinte cu branza pana se bate cu mana pe burta. :))
    Ma bucur ca ti-au placut si iti doresc sa ai pofte la papat. :))

  3. O, da, placinta-i pohta ce-am pohtit :-))) Si pohtesc in continuare :-)))

  4. Ana says:

    De ce nu specificati si gradele pentru cei ce au cuptor electric ? ­čÖé

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]