Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale cu ciocolata

loading...

500 g faina
50 g zahar
100 g unt
10 g drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
esenta de vanilie

Pentru umplutura:

150 g ciocolata cu lapte

Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata.

Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat se poate folosi cu foarte mare succes si masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime. Vom obtine 7-8 fasii.

Ciocolata o taiem cubulete, cubulete ce le vom repartiza de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator vom lipi marginile, deasupra ciocolatei.

Vom obtine niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.

Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Foarte gustos, poate fi foarte bun

  2. Foarte bun ! Foarte frumoas! Foarte…foarte…!

  3. yum yum …ce pufosenii!

  4. Mihai C. says:

    Ce intelgient

  5. Mmm… ce bunatate si ce bine arata!
    Pe curand.

  6. Anonymous says:

    Ca de obicei, numai bunatati prepari!

  7. o,ce bine arata si ce pofta mi-ai facuut!!!

  8. Anonymous says:

    arata f bn. as putea sa le umplu cu mere sau cu altceva?

  9. Multumesc tuturor de aprecieri!

    Anonim, sigur ca poti folosi si mere. Sau orice altceva va place…branza, nuca etc…

    Seara buna tuturor!

  10. ce bine rumenite sunt,iar cu cioco,decioase!

  11. Multumesc Doinita!

  12. Daca-s avea masina de paine numai bunatati d-astea as manca….noroc ca n-am!:))

  13. Corina, poti framanta aluatul la mana, daca invinge pofta. :))
    Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]