Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale cu ciocolata

loading...

500 g faina
50 g zahar
100 g unt
10 g drojdie uscata
2 oua
150 ml lapte
esenta de vanilie

Pentru umplutura:

150 g ciocolata cu lapte

Zaharul se dizolva in jumatate din cantitatea de lapte incalzit usor, apoi se toarna peste drojdie. Se amesteca pana se aceasta se dizolva, dupa care presaram o lingura de faina si lasam deoparte, la loc caldut, pana incep sa apara basicute la suprafata.

Faina o punem intr-un castron, facem o gaura in mijloc in care punem ouale usor batute cu un praf de sare, untul topit si racit, esenta de vanilie si restul de lapte. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Pentru framantat se poate folosi cu foarte mare succes si masina de paine, la programul de framantare+dospire.

Pe masa unsa cu putin ulei intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de cca 0.5 cm grosime. Cu un cutit bine ascutit sau cu rola de taiat aluat, taiem fasii de 3 degete latime. Vom obtine 7-8 fasii.

Ciocolata o taiem cubulete, cubulete ce le vom repartiza de-a lungul fiecarei fasii de aluat. Apoi cu degetul mare si cel aratator vom lipi marginile, deasupra ciocolatei.

Vom obtine niste rulouri, pe care le vom rasuci sub forma de spirala/melc.

Punem spiralele intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam la crescut, aproximativ jumatate de ora. Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte

si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

15 Comentarii

  1. Foarte gustos, poate fi foarte bun

  2. Foarte bun ! Foarte frumoas! Foarte…foarte…!

  3. yum yum …ce pufosenii!

  4. Mihai C. says:

    Ce intelgient

  5. Mmm… ce bunatate si ce bine arata!
    Pe curand.

  6. Anonymous says:

    Ca de obicei, numai bunatati prepari!

  7. o,ce bine arata si ce pofta mi-ai facuut!!!

  8. Anonymous says:

    arata f bn. as putea sa le umplu cu mere sau cu altceva?

  9. Multumesc tuturor de aprecieri!

    Anonim, sigur ca poti folosi si mere. Sau orice altceva va place…branza, nuca etc…

    Seara buna tuturor!

  10. ce bine rumenite sunt,iar cu cioco,decioase!

  11. Multumesc Doinita!

  12. Daca-s avea masina de paine numai bunatati d-astea as manca….noroc ca n-am!:))

  13. Corina, poti framanta aluatul la mana, daca invinge pofta. :))
    Pupici!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]