Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale insiropate

loading...

Avem nevoie de:

3 galbenusuri
50 g zahar
10 linguri unt topit
250 ml lapte
25 g drojdie proaspata
esenta vanilie si rom
500 g faina

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.

Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.

Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.

Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.

Se taie fasii care se rasucesc.

Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.

Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte

si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant,ca era de-a gata. :))

Si o sectiune pufoasa si insiropata 🙂

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ce frumos arata, zici ca sunt niste trandafirasi.
    Si cu albusurile ce faci? Le folosesti pe moment sau le congelezi?

  2. Le pun la congelator,in asteptarea unor noi retete. :))

    Multumesc Natalia!

  3. ce bine arata spiralele si ce pufoase!:)

  4. p.s.:un premiu te asteapta la mine!:)

  5. Alison,multumesc de aprecieri si mai ales de premiu! Neaparat o sa trec sa-l ridic! Te pup!

  6. Merci Miha, absolut delicioase : http://avlaudum.blogspot.com/2009/05/melcisori-dupa-reteta-lui-miha.html
    Sper sa nu te superi ca am copiat si reteta .
    Au mancat ambii pitici.

  7. super miho si ce pufoase sunt

  8. Multumesc Monule! 🙂

  9. buna Mihaela!
    spiralele tale arata delicios…de asemenea arata izbitor de mult cu un fel de desert/breakfast foarte popular aici in statele unite…se cheama cinnamon rolls/cinnamon buns. E un pic de munca, dar sunt foarte delicioase!!

  10. Suna tare tentatnt ceea ce zici tu draga Angie! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Cornuri pufoase cu ciocolata

Cornuri pufoase cu ciocolata

Mod de preparare Cornuri pufoase cu ciocolata: Am pus faina in cuva masinii de paine si am amestecat-o cu drojdia uscata. Am setat programul framantare + dospire. In laptele caldut am dizolvat zaharul si sarea si am turnat peste faina. Vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Lasam la dospit. […]

Chifle cu ciocolata si nuca

Chifle cu ciocolata si nuca

Mod de preparare Chifle cu ciocolata si nuca: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste […]

Cozonac Floare cu caramel

Cozonac Floare cu caramel

Mod de preparare Cozonac Floare cu caramel: Aluat: In cuva masinii de paine punem faina si drojdia uscata. Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul si sarea. Incalzim usor atat cat sa se topeasca untul si zaharul sa se dizolve. Aromam dupa gust cu vanilie si coaja de portocale. Peste faina […]

Cozonac fara framantare

Cozonac fara framantare

Mod de preparare Cozonac fara framantare: Aluat: Intr-o craticioara punem laptele, untul, zaharul, sarea si coaja de portocale. Incalzim la foc mic, pana ajunge la o temperatura suportabila la deget si untul se topeste. Lasam sa se raceasca si punem galbenusurile. Amestecam bine pana la omogenizare. Separat, intr-un castron amestecam […]