Aluat dulce / Retete de prajituri

Spirale insiropate

loading...

Avem nevoie de:

3 galbenusuri
50 g zahar
10 linguri unt topit
250 ml lapte
25 g drojdie proaspata
esenta vanilie si rom
500 g faina

Galbenusurile se amesteca intr-un vas cu un praf de sare si cu untul topit,ca pentru maioneza.

Zaharul se topeste in laptele caldut si se adauga peste crema de galbenusuri.Dupa omogenizare se adauga drojdia si se amesteca pana se topeste.

Tot acest amestec il punem in cuva masinii de paine,adaugam faina treptat si framantam un aluat elastic,ce nu se mai lipeste de vas.

Se lasa la crescut 1 ora.

Dupa ce si-a dublat volumul,se intinde aluatul pe masa unsa cu ulei,in foaie subtire,se unge cu unt topit,dupa care se impacheteaza si se intinde din nou.

Se taie fasii care se rasucesc.

Din aceste fasii rasucite se formeaza spiralele.

Se ung cu galbenus amestecat cu putin lapte

si se dau la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumenesc.

In tot acest timp se prepara siropul din:

5 linguri miere
1 cana apa
3 linguri zahar
coaja de lamaie

Se pune apa la fiert impreuna cu zaharul,mierea si coaja de lamaie.

In acest sirop se scufunda spiralele inca fierbinti.Dupa insiropare se glazureaza cu serbet sau pasta de zahar.Eu am folosit fondant,ca era de-a gata. :))

Si o sectiune pufoasa si insiropata 🙂

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

10 Comentarii

  1. Ce frumos arata, zici ca sunt niste trandafirasi.
    Si cu albusurile ce faci? Le folosesti pe moment sau le congelezi?

  2. Le pun la congelator,in asteptarea unor noi retete. :))

    Multumesc Natalia!

  3. ce bine arata spiralele si ce pufoase!:)

  4. p.s.:un premiu te asteapta la mine!:)

  5. Alison,multumesc de aprecieri si mai ales de premiu! Neaparat o sa trec sa-l ridic! Te pup!

  6. Merci Miha, absolut delicioase : http://avlaudum.blogspot.com/2009/05/melcisori-dupa-reteta-lui-miha.html
    Sper sa nu te superi ca am copiat si reteta .
    Au mancat ambii pitici.

  7. super miho si ce pufoase sunt

  8. Multumesc Monule! 🙂

  9. buna Mihaela!
    spiralele tale arata delicios…de asemenea arata izbitor de mult cu un fel de desert/breakfast foarte popular aici in statele unite…se cheama cinnamon rolls/cinnamon buns. E un pic de munca, dar sunt foarte delicioase!!

  10. Suna tare tentatnt ceea ce zici tu draga Angie! 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cand am facut aceste cornulete fragede cu bors, nu m-am gandit neaparat ca vreau neaparat o reteta de post. Chiar nu conteaza ca nu au lapte, unt sau oua. Sunt fragede si atat de bune! Se pastreaza foarte bine, ba chiar sunt mai bune dupa cateva zile. Daca rezista atat! […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Cornuri cu cacao umplute cu ciocolata

Ideea acestui aluat de cornuri mi-a venit intr-o dimineata cand tot mutam de colo-colo cana de lapte cu Nesquik ramasa de la micul dejun al copiilor. In loc sa-l arunc, am facut o alegere inspirata, pentru ca au iesit niste cornuri pufoase, absolut delicioase. Evident, se pot umple si cu […]