Mancaruri cu cartofi / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Sufleu de cartofi cu rulouri de pui

loading...

* 5-6 cartofi medii
* 100 g mozzarella
* rozmarin
* cimbru


* Pentru rulouri:

* 1 piept de pui
* 150 g branza Almette
* 50 g telemea de capra
* 50 g branza topita
* patrunjel verde
* cimbru

* Pentru sufleu:

* 2 oua
* 200 g smantana
* ~100 ml lapte
* sare

Cartofii in coaja se pun la fiert in apa cu sare. Se fierb doar pe jumatate. Se scot din apa, se trec sub un jet de apa rece si se curata de coaja. Se taie in sferturi si se lasa la racit.

Pieptul de pui se taie felii, se acopera cu o folie alimentara si se bate cu ciocanul de snitele. Se sareaza dupa gust.

Branza Almette se amesteca cu telemeaua sfaramata cu furculita si cu branza topita. Se mai pune sare doar daca este absolut necesar si se asezoneaza cu patrunjel si cimbru.

Pe fiecare felie de carne se pune cate o lingura de branza si se ruleaza.

Rulourile obtinute se pun pe mijlocul unui vas termorezistent uns cu putin ulei. De jur imprejur punem cartofii. Asezonam cu putin rozmarin si cimbru, apoi turnam deasupra ouale batute bine cu un praf de sare si amestecate cu smantana si lapte.

Dam la cuptor la foc mediu pana compozitia cu ou incepe sa se inchege. Scoatem vasul, presaram deasupra mozzarella data pe razatoarea cu ochiuri mari si dam din nou la cuptor pana incepe sa se rumeneasca.

Se serveste cald.

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Buuuuuuuuuuun!!!!!!!!Bravo!!!

  2. Wau Mihaela,e ceva grozav si inedit pentru mine!
    Trabuie sa fie si tare gustos,asa ca sigur vin sa iau reteta in curind!
    Week-end placut!

  3. Mmmm ce bunatate de mancare ai afcut tu!!! Am sa fac si eu curand.
    felicitari.

  4. Interesant………….imi place.
    O seara buna!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Mod de preparare Cartofi la cuptor: Curata si spala cartofii, apoi ii tai in sferturi sau cuburi potrivite ca marime. Ii pui intr-un bol si pui peste ei ulei, sare, piper, usturoi pisat si rozmarin verde tocat. Amesteca bine cu mana, sa fie cartofii bine acoperiti de condimente si ulei. […]

Galuste de cartofi in sos de rosii

Galuste de cartofi in sos de rosii

Mod de preparare Galuste de cartofi in sos de rosii: Galuste: Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub jet de apa rece si se curata de coaja. Se pun intr-un castron si se paseaza. Se adauga untul, […]

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Gnocchi din cartofi cu sos de branza

Mod de preparare Gnocchi din cartofi cu sos de branza: Gnocchi din cartofi: Cartofii se fierb in coaja in apa sarata. Se lasa sa se racoreasca, se curata de coaja si se paseaza ca pentru piure. Se adauga faina si grisul, sare si piper dupa gust si se framanta un […]