Dulciuri / Retete de prajituri

Sufleu de ciocolata

Mai zilele trecute rasfoiam colectia cu retete de prajituri de pe blogul lui Gabi. Si mi-a sarit in ochi aceasta reteta, ce mi s-a lipit de suflet instant. :))) E lesne de inteles motivul, nu? Pentru ca e pliiiin de ciocolata!!!! :))))

4 albusuri
2 galbenusuri
200 g ciocolata amaruie
2 linguri lapte
50 g zahar
putin unt (pentru uns forma)

Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma tare si lucioasa.

Ciocolata o topim impreuna cu laptele. Omogenizam si lasam sa se racoreasca, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare.

Incorporam apoi cateva linguri din spuma de albusuri. Turnam apoi peste restul de albusuri si amestecand usor cu o spatula, amestecand de jos in sus.

Ungem foarte bine un vas termorezistent cu unt (daca aveti forme mici de sufleu e ideal) si turnam compozitia. Punam vasul intr-o tava in care am pus apa (apa trebuie sa ajunga pana la jumatatea vasului) si dam la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 25 de minute, fara a deschide usa cuptorului.

Se lasa sa se racoreasca, se portioneaza si se serveste cu frisca batuta, tinuta 30 minute la congelator.

O nebunie de desert, crocant la exterior, umed la interior, ce nu te induri sa-l lasi in tava si nu te lasa pana nu-l dai gata. :)) Crusta aceea ce se formeaza la suprafata, va crapa in momentul cand portionati.

Tags: , , , ,

Comentarii prin facebook

24 Comentarii

  1. toata ziua am salivat pe langa blog :) pozele sunt atat de sugestive.. mi se face pofta instantaneu

  2. Anonymous says:

    mai miha, dar tu cand respiri? bucatareala necesita foarte mult timp! felicitari pt toate bunatatile pe care le faci si iti multumesc pt ca imi esti de mare ajutor ( astept nerabdatoare sa adaugi cate o noutate)! un salut calduros, mihaela!

  3. Vreau si eu, Mihuleeee!
    Ti-a iesit perfect!!
    Sufleul dupa ce-l scoti, se lasa, si chiar citeam despre acest aspect.Ala ce ramane „tzeapan” e copt prea mult :D.
    Pup si noapte buna.

  4. Que delicia, esto es para no parar.

    Saludos

  5. In clipa asat nu am ciocolata amaruie in casaaaaaaaaaaaaaa, tre sa ies sa cumpar, uite ce imi faci tu mie….

  6. Ce bunnnn…Iar pozele sunt minunate si ele. Pupici, ispita ciocolatoasa ! :))

  7. vai ce bine arata.
    Daca ma apuc iar sa consum ciocolata…apai numai matale, Miha, esti vinovata :))

  8. O doamne…ce mai inghit in sec yumi,yumi, ma omori cu zile Mihaaaaaaaaaaaaa!

  9. De mult as vrea sa fac ceva asemanator, de cand am vazut la NIGELLA LAWSON ceva asemanator, dar mi-e frica de caloriile care le are.
    Totusi am avut o portie de salivat, numai privind fotografiile tele.
    Te pup.

  10. Sophie, multumesc de aprecieri.
    Chiar daca ti se face pofta, sper sa mai revii. :)

  11. Mihaela, multumesc.
    De obicei, prefer sa fac chestii usurele si cu timp scurt de preparare. Si astfel ma incadrez in timpul cat sunt copiii plecati la gradinita sau cat dorm la pranz.

  12. Multumesc Gabi! De laude si mai ales de inspiratie. :*

  13. Saludos Jose Manuel! :)

  14. Lumi, ai cumparat ciocolata? :)

  15. Pupici Ana Maria. Multumesc! :*

  16. Alina…ma declar vinovata. :)))

  17. Multumesc Bianka. :)

  18. Lia draga mea…te rog eu sa nu mori. :))) Pup! :*

  19. Daniela, multumesc.
    E atat de bun sufleul asta incat macar o data merita sa incerci sa uiti de calorii. :)))
    Pup! :*

  20. Anonymous says:

    hello! o sa incerc aceasta reteta, n-am facut-o niciodata.

    o intrebare am, nu am inteles partea cu vasul si tava. deobicei vasul (ce contine compozitia, in cazul nostru) este mult mai inalt decat o tava, si-atunci ma intreb cum sa pun apa in tava pana la jumatatea vasului?!?…

    deci, in cuptor se afla o tava cu apa. in tava pun vasul cu compozitia, si practic apa din tava inconjoara tot vasul, da? inteleg bine sau…? apa sa aiba temperatura normala?

    astept raspunsul dumneavoastra! va multumesc! 😉
    Mircea

  21. Vasul acesta rosu in care am copt sufleul de ciocolata are 6 cm inaltime. Am fost acum la bucatarie si l-am masurat. :))
    Exista si tavi mai inalte. A mea e cam de aceeasi inaltime cu vasul termorezistent. Dar daca nu ai o tava de inaltimea potrivita, poti folosi un alt vas sau cratita, oala…ce ai la indemana. Ideea e sa se formeze in cuptor efectul de sauna.

    Da, ai inteles bine. Pui vasul cu compozitia de sufleu intr-o tava/cratita/oala apoi torni apa (rece, de la chiuveta) atat cat sa ajunga la inaltimea vasului pentru sufleu.

    Daca mai ai orice alte nelamuriri…iti raspund cu drag. :)

  22. Anonymous says:

    iti multumesc!
    am cumparat tot ce trebuie, insa acum e prea tarziu sa m-apuc. maine e o noua zi :)…
    ciao 😉
    Mircea

  23. Sa ai o zi cu spor Mircea! :)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Mai multe rețete...

Clatite pufoase cu lamaie

Clatite pufoase cu lamaie

Mod de preparare Clatite pufoase cu lamaie: Intr-un castron amestecam crema de branza cu iaurtul, zaharul, esenta de vanilie si coaja rasa de la lamaie. Adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizare, apoi faina amestecata cu praful de copt. Separat mixam albusurile cu un praf de sare, pana devin spuma […]

Clatite pufoase cu afine

Clatite pufoase cu afine

Mod de preparare Clatite pufoase cu afine: Ouale se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, esenta de vanilie si coaja de lamaie pana se albesc si devin ca o crema. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si laptele, cate putin din fiecare, alternandu-le. La final se […]

Clatite cu Finetti

Clatite cu Finetti

Mod de preparare Clatite cu Finetti: Ouale si pun intr-un castron si se mixeaza cu un praf de sare, zaharul si esenta de vanilie, pana isi tripleaza volumul si se albesc. Se adauga uleiul si faina si se omogenizeaza. Vom obtine un aluat dens ce-l vom subtia cu lapte rece. […]

Inghetata de portocale

Inghetata de portocale

Mod de preparare Inghetata de portocale: Peste galbenusurile frecate bine cu zahar se toarna laptele si se amesteca bine. Punem vasul la baine-marie sau pe foc mic si fierbem pana compozitia incepe sa se ingroase. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca putin, apoi amestecand continuu turnam smantana pentru frisca, apoi […]