Aperitive / Retete culinare

Sufleu de mozzarella cu spanac

loading...

Inca una si gata cu spanacul… :)))

O reteta simpla si rapida, pentru atunci cand vreti ceva bun pentru pranz sau cina. Mozzarella poate fi inlocuita si cu cascaval.


200 g mozzarella
2 oua
1 lingura faina
spanac
sare si piper
fulgi de ardei iute

Mozzarella se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se pune intr-un castron, se sareaza si pipereaza dupa gust, se adauga si fulgi de ardei iute, tot dupa gust, faina si galbenusurile.  Spanacul se toaca si se adauga in compozitie.

Albusurile se bat cu un praf de sare. Se bat pana se obtine o spuma consistenta, pe care o vom incorpora in compozitia de mozzarella in 2-3 reprize, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava sau vas de ceramica, de dimensiune mica, unsa cu putin unt si tapetata cu faina. Pentru siguranta, am pus hartie de copt pe fundul tavii.

Dam la cuptor la foc mediu pentru cca 40 de minute, pana se rumeneste usor deasupra.

Se rastoarna pe un platou si se portioneaza dupa dorinta.

Tags: , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. Arata tare bine, mi s-a facut o foame de nu-ti spun!! Pupici si un weekend placut!

  2. Daca este vorba de mozzarella I’m in !
    Fain rau sufleul tau !:)
    Weekend placut !

  3. Imi place 🙂 Foarte bun !

  4. si pe mine ma tenteaza rau:)

  5. Ce misto arata.
    Ce-mi place si tavita :x.

  6. Faci ce faci si pui putin spanac…..Arata bine si sigur este minunat.

  7. Serios acum… galbenul asta auriu care il scoti tu in pozele tale… nu cred ca am mai vazut asa prin prea multe locuri

    Super apetisant!

  8. foarte gustos!

  9. foarte frumos si preparatul, dar si tava 😉
    te pup draga mea!Sa ai o zi minunata!

  10. Wow…delicios!Duminica placuta!

  11. Grozav de bun !!!!!;) Am sa-l fac si eu !!!
    PS.Ce frumos e vasul !!!!!!!!!!!!

  12. Arata f bine Miha, si daca este cu spanac este super! Daca mai ai si alte retete cu spanac nu e cu suparare, e preferatul meu! Pupici

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]