Sufleu de pui cu cascaval

de Miha
4038 vizualizări

Chiar daca e cald afara nevoia de a manca ma impinge catre bucatarie. :))) In aceste situatii, chiar daca bucataria sta sa bubuie de caldura, prefer mancarurile la cuptor, pentru ca le pun acolo si apoi fug repede la racoare. :))

Asadar, astazi vom savura un delicios sufleu de pui cu cascaval, o reteta ce se face foarte usor, o sa vedeti.


1 piept de pui
150 g mozzarella
150 g cascaval
2 linguri smantana
4 oua
3 linguri faina
sare si piper
fulgi de ardei iute
frunze de busuioc proaspat

Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si mozzarella si cascavalul. Se adauga busuiocul tocat, fulgii de ardei iute, sare si piper dupa gust. Punem smantana, apoi galbenusurile de ou, unul cate unul, amestecand bine dupa fiecare si la sfarsit faina.

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se incorporeaza in compozitia de mai sus, amestecand usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Turnam in vasele de ceramica bine unse cu ulei si dam la cuptor la foc mediu pana se rumenesc frumos deasupra.

Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.

poate vă plac și rețetele

12 comentarii

The Wandering Oltean 22 iunie 2012 - 15:44

Minuni scoti din cuptorul asta al tau, zau
🙂

Răspuns
Mirela Goleanu 22 iunie 2012 - 15:49

Super reteta ! 🙂

Răspuns
Miha 22 iunie 2012 - 15:51

Multumesc frumos! 🙂

Răspuns
Carol 22 iunie 2012 - 16:07

Interesanta reteta. trebuie sa incerc si eu… fetitele mele cred ca vor fi incantate.

Răspuns
Rocsy Ciobanu 22 iunie 2012 - 16:24

Sa imi opresti pentru maine!!

Răspuns
Antonina 22 iunie 2012 - 21:54

Si eu vreau 2 portii. Am zis!;)

Răspuns
Anonymous 25 iunie 2012 - 17:32

Suna foarte bine reteta si as vrea sa o incerc dar nu am forme de sufleu.Credeti ca as putea sa coc sufleul intr-un vas termorezistent mare?Multumesc!Cristiana

Răspuns
Miha 25 iunie 2012 - 18:17

Cristiana, poti sa coci sufleul intr-un vas termorezistent mai mare, dar nu foarte mare. Cred ca unul patrat de 20/20 cm ar fi foarte bun. Daca vasul e mai mare, maresti cantitatile.

Răspuns
Anonymous 26 iunie 2012 - 15:30

Multumesc pentru raspunsul prompt.Chiar am un vas termorezistent patrat de 20/20 cm.Felicitari pentru rabdarea si felul in care explicati retetele.Cristiana

Răspuns
Miha 26 iunie 2012 - 18:03

Cristiana, spor la treaba si pofta buna mai apoi. 🙂

Răspuns
Mihaela Nistor 2 iulie 2012 - 7:48

Se poate pune și într-un vas termorezistent de yena?

Răspuns
Miha 2 iulie 2012 - 7:53

Da Mihaela, se poate folosi si vas de Yena. 😉

Răspuns

Lasă un răspuns