Retete culinare / Supe/Ciorbe

Supa de orez

loading...

# 100 g orez
# 800 g carne de pui
# 1 ceapa
# 1 morcov
# 1 pastarnac
# 1 bucata telina
# 1 radacina patrunjel
# patrunjel verde
# sare dupa gust

Mai intai vom prepara o supa limpede de pui.

Se pune carnea la fiert,se spumuieste de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic,punand o parte din sare. Supa nu trebuie sa dea in clocot, ci numai sa mocneasca. Restul de sare se va adauga la sfarsit.

Radacinoasele se taie in 2 si se pun cand carnea este fiarta pe jumatate.

Cand carnea si legumele au fiert,se scot din supa,iar aceasta se strecoara.

Orezul se spala in cateva ape, dupa care se pune la fiert in jumatate din supa de carne. Se fierbe la foc mic.

Cand orezul este fiert se completeaza cu restul de supa si se adauga radacinoasele taiate marunt. Se presara cu patrunjel verde tocat.

Dupa preferinta supa se poate acri cu zeama de lamaie sau se drege cu galbenus de ou si smantana.

Tags: ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. Adevarat a inviat!Supica asta de orez este delicioasa,printre preferatele mele…O saptamana minunata sa ai in continuare!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]