Retete culinare / Supe/Ciorbe

Supa de pui cu legume

O supa de pui cu legume ce la masa noastra de pranz este obligatorie. Este o reteta simpla ce poate suferi modificari in functie de preferinta fiecaruia.

Supa de pui cu legume

Ingrediente

  • carne de pui ( eu am pus 3 pulpe superioare mari)
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata telina
  • 1 radacina patrunjel
  • patrunjel verde
  • patrunjel uscat Kotanyi
  • marar uscat Kotanyi
  • sare si piper
  • fidea
loading...

Mod de preparare Supa de pui cu legume:

Pulpele se pun la fiert, se spumuieste zeama de cateva ori si se lasa sa fiarba la foc mic.

Radacinoasele curatate si spalate se adauga intregi in cratita, atunci cand carnea este pe jumatate fiarta.

Cand carnea si legumele au fiert, se scot din supa, iar aceasta din urma se strecoara. Legumele se paseaza in blender, fara ceapa care se arunca. Punem supa din nou pe foc, adaugam putina apa calda, daca vom considera ca este prea concentrata si cand da din nou in clocot adaugam piureul de legume si omogenizam.

Saram si piperam dupa gust si adaugam fideaua, patrunjelul uscat si mararul uscat. Mai fierbem cateva minute si inainte de a inchide focul adaugam patrunjelul verde tocat.

Se serveste calda.

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Eu as papa supa acum chiar daca nu-i pranz :))

  2. Acum e pranzul si as papa si doua farfurii din supa asta ;-)))

  3. mai lipseau niste gutui de pe-acolo 😛 weekend frumos Mihaela 🙂

  4. Va astept maine la masa, ca acum banuiesc ca nu va este foame. :)))

  5. Lacrima, de gutui nu stiam. 🙂

  6. anka82 says:

    da acum „blenduim’ nu mai „pasam” ca toata lumea are blender

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]