Retete culinare / Supe/Ciorbe

Supa de pui cu taitei de casa

Una dintre supele care place cel mai mult copiilor mei este supa de pui. Uneori pasez legumele si le adaug in supa, uneori o fac cu galuste… dar atunci cand fac taitei de casa si mai am la dispozitie si un pui de tara, de la mama din batatura musai sa fac o supa limpede, atat de limpede incat sa se vada fundul farfuriei :))

Supa de pui cu taitei

 

Ingrediente

  • cca 2 kg carne de pui cu os
  • 1 ceapa mare
  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • o bucata de telina
  • 1 radacina patrunjel
  • patrunjel verde
  • sare
  • taitei de casa
loading...

Mod de preparare Supa de pui cu taitei de casa:

Se aseaza carnea intr-o cratita cu apa rece. Se pune apoi la fiert la foc mare si se spumuieste de cateva ori. Dupa ce am terminat de spumuit supa se lasa sa fiarba la foc mic, punand o parte din sare. Supa nu trebuie sa dea in clocot, ci numai sa fiarba la foc mic. Restul de sare se va adauga la sfarsit.

Cand carnea este fiarta pe jumatate se pun radacinoasele curatate si spalate.

Cand carnea si legumele au fiert, se scot din supa si zeama se strecoara. Nu se mai fierbe, ci se tine la cald, iar inainte de a fi servita se incalzeste, asta in cazul in care nu o serviti imediat.

Dupa preferinta puteti adauga in supa o parte din legume si carne. Sau puteti alege din urmatoarele variante:

  • salata de paste cu pui
  • salata Boeuf
  • salata de ciuperci cu maioneza (la care adaugati si carne)
  • salata calda de cartofi

Cel mai adesea noi preferam salata Boeuf 😉

Taiteii de casa ii prepar dupa reteta asta si ii fierb separat de supa.

Supa se serveste fierbinte, cu multi taitei si presarata cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna! 😉

Supa de pui simpla cu taitei de casa

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

4 Comentarii

  1. Cea mai buna! 😡

  2. Floriana Ciupala says:

    Imi plac tare mult retetele tale…multumesc mult pentru ele si mi le trimiti.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]