Retete culinare / Supe/Ciorbe

Supa de rosii cu perisoare

supa de rosii cu perisoare

O supa de rosii ce copiii mei o adora. Pe timpul verii o fac si simpla, fara perisoare, doar cu orez sau fidea. Supa de rosii cu perisoare este tare buna si usor de facut.

Supa de rosii cu perisoare

Ingrediente

  • * 1 cutie rosii decojite (400 g)
  • * 2 rosii proaspete decojite
  • * 1 morcov
  • * 1 ceapa
  • * 1 ardei gras
  • * 1 bucata telina
  • * patrunjel verde
  • * sare si piper
  • * Pentru perisoare:
  • * 1 piept de pui
  • * ~50 g orez
  • * 1 ou
  • * sare si piper
loading...

Mod de preparare Supa de rosii cu perisoare:

Pieptul de pui tocat se sareaza si se pipereaza. Se adauga oul, verdeata tocata si orezul. Cu o lingurita se ia din compozitie si se plonjeaza intr-un vas cu apa ( cca 2 litri) care clocoteste.

Se dau cateva clocote, se spumeaza, dupa care se adauga zarzavatul tocat marunt. Cand legumele sunt pe jumatate fierte se adauga rosiile decojite si date prin blender. Se fierbe in continuare pana se inmoaie legumele si perisoarele sunt fierte. In timpul fierberii se mai adauga apa daca este necesar.

Se potriveste gustul de sare si piper, iar la sfarsit se adauga patrunjelul tocat marunt.

supa de rosii cu perisoare

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Interesanta si reteta si oala 😛 !

    P.S. Te asteapta un premiu la mine pe blog ! pupici

  2. Un premiu te asteapta la mine pe blog!!! Pupici!!!

  3. Anonymous says:

    Mie imi place supa de rosii la nebunie, dar sotului ii plac perisoarele…Nu m-am gandit niciodata la aceasta combinatie, dar suna fooooarte bine.

  4. Nici eu nu refuz o portie !!!!!!!

  5. :((((((vreau oala:(((((
    :)))))
    ce misto-i! si supica la fel ;;)

  6. spa asta e si preferata baiatului meu1 dar adoooor oala! de unde ai luat-o?

  7. Adnia, cred ca e de la Decorix, daca nu ma insel. 🙂

  8. Ciorba de perisoare este preferata mea 🙂 Dar supa de perisoare, sincer nu am incercat pana acum. O pun pe lista. Si intr-adevar oala este superba! De unde ai cumparat-o, daca nu sunt prea indiscreta 😀

  9. Cristina says:

    Doamna toate felicitarile!! In sfarsit am gasit si eu pe cineva care gateste cu dragoste si pasiune! Totul arata ça in povesti!! Ma uit de ceva timp la fotografiile dv si mi sa facut foame rau!! Bravo!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Placinta de cartofi cu cascaval

Placinta de cartofi cu cascaval

Mod de preparare Placinta de cartofi cu cascaval: Cartofii se fierb in apa cu sare, pana ce pot fi intepati cu furculita. Ii trecem sub un jet de apa rece si ii curatam de coaja. Lasam sa se racoreasca apoi ii dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Ii punem intr-un […]

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Muschiulet de porc cu ciuperci si masline

Mod de preparare Muschiulet de porc cu ciuperci si masline: Muschiuletul spalat si curatat de pielita il legam cu ata alimentara, astfel incat in timpul prepararii sa-si pastreze forma. Il punem intr-o tigaie cu putin ulei si-l rumenim usor pe toate partile, dupa care il scoatem pe un platou. In […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]