Taci si-nghite!

„Mami, azi ce mancam”?
„Taci si-nghite!” :))))

Pentru astazi, o reteta simpla si foarte usor de facut. Pentru doritori se poate adauga si ceva carne, kaizer sau carnati.

Taci si inghite - mamaliga cu branza la cuptor

Ingrediente

  • ~250 g malai
  • 1 litru apa amestecata cu lapte
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval ras
loading...

Mod de preparare Taci si-nghite!

Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si putina sare. Cand este fiarta se amesteca cu telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul ras si unt.

Se unge o forma cu putin unt, se aseaza mamaliga, se fac in ea adancituri cu dosul unei linguri si in fiecare adancitura se pune cate putin unt si cate un ou. Se presara cu putin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se da la cuptor.

Cand albusul s-a intarit este gata. Se serveste calda, cu smantana.

Taci si inghite

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Ahh,mamaliguta:) n-am mâncat de multă vreme.Arata nemaipomenit de yammy.Maine dimineața vom avea mamaliguta cu brinza pt micul dejun!

  2. Draga mea, sa stii ca eu am si pregatit mancarica asta astazi la cina! A fost absolut delicioasa! Multumesc pentru idee! <3 it!!!

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *