Aperitive / Retete culinare

Taci si-nghite!

„Mami, azi ce mancam”?
„Taci si-nghite!” :))))

Pentru astazi, o reteta simpla si foarte usor de facut. Pentru doritori se poate adauga si ceva carne, kaizer sau carnati.

Taci si inghite - mamaliga cu branza la cuptor

Ingrediente

  • ~250 g malai
  • 1 litru apa amestecata cu lapte
  • 4 oua
  • 50 g unt
  • 100 g telemea
  • 100 g cascaval ras
loading...

Mod de preparare Taci si-nghite!

Se prepara o mamaliga din apa cu lapte, malai si putina sare. Cand este fiarta se amesteca cu telemeaua rasa sau sfaramata cu furculita, cascavalul ras si unt.

Se unge o forma cu putin unt, se aseaza mamaliga, se fac in ea adancituri cu dosul unei linguri si in fiecare adancitura se pune cate putin unt si cate un ou. Se presara cu putin cascaval ras pe razatoarea cu ochiuri mici si se da la cuptor.

Cand albusul s-a intarit este gata. Se serveste calda, cu smantana.

Taci si inghite

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

13 Comentarii

  1. une superbe recette, ces oeufs par dessous lui donne un visuel très appétissant!

    Bravo!

  2. Mor de pofta!! 😀
    Arata intr-un mare fel!

  3. Arata minunat !!! nu am cuvinte…

  4. yuuumiii, buna idee, o voi aplica!:*

  5. Pai la meniul ata pana si fiica-mea tace si mananca:)Ne place si noua ,cu putina carnita e foarte adevarat:)

  6. Vaaaai, ce pofta mi-ai facut, Mihaaa…

  7. Ahh,mamaliguta:) n-am mâncat de multă vreme.Arata nemaipomenit de yammy.Maine dimineața vom avea mamaliguta cu brinza pt micul dejun!

  8. Eu tac si imi place ce vad! Un deliciu!

  9. Draga mea, sa stii ca eu am si pregatit mancarica asta astazi la cina! A fost absolut delicioasa! Multumesc pentru idee! <3 it!!!

  10. Ah, si eu ma gandeam ieri la mamaliga….foarte apetisant !

  11. As manca mamaliga oricum si cu orice. Arata delicios.

  12. super! zici ca e o fata vesela! 🙂
    pup

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]