Eurocas Shop - ingrediente - materii prime cofetarie si patiserie
 
Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu afine

Aveam intr-o punguta in congelator cateva afine si ma tot “impiedicam” de ele ori de cate ori umblam pe acolo. Astfel ca, desi de obicei se spune “le-am pus gand rau”, de data asta le-am pus gand bun, da’ bun de tot. :))

O reteta simpla, usor de facut si unde afinele se pot inlocui cu orice alt fruct va place voua.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 80 g migdale macinate
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar fin
  • esenta de vanilie
  • afine

Mod de preparare:

Blat:

Intr-un castron punem faina, zaharul, zaharul aromat, migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare. Amestecam usor pentru omogenizare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor, pana obtinem multe firimituri. Adaugam 2-3 linguri de lapte rece  (atat cat sa se lege aluatul) si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.

Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Punem foaia de copt cu tot cu aluat in tava.

Umplutura:

Intr-un castron mixam mascarponele cu zahar  si esenta de vanilie. Daca o sa condiderati necesar mai puteti adauga putin zahar.

Turnam crema de mascarpone peste aluatul din tava, lasand o margine de cativa centimetri. Punem si afinele, apoi marginile aluatului le ridicam peste crema, formand o bordura.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.

Blatul va fi moale si fragil, astfel ca-l vom lasa la racit in tava. Dupa racire blatul se va intari suficient, atat cat sa poata fi manevrat.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Trebuie sa fie delicioasa…Arata super bine! :*

  2. Multumesc Alina! :*

  3. io care credeam ca s-au copt afinele la voi :x :)))

  4. Gabi, nu s-au copt nici macar la supermarket. :))))

  5. Fata draga iar imi faci pofta??? Nu-i corect…:(
    Pupici

  6. Miha, que maravilla de tarta, tiene que estar deliciosa!. Tomo nota, gracias y besos Ana

  7. Vreau si eu !:)
    Delicioasa,ca toate prajiturile tale!

  8. Vai ce bine arata! Cred ca o voi testa in weekend. Maine mi-am planificat minunatul tau chec cu ciocolata.

  9. O minunatie, tarta ta!!!Yummy, si delicioasa la maxim!Pup!

  10. Arata tare bine, chiar daca nu-s innebunita dupa afine :)

  11. Mamaaaa cat de buna o mai fi!!!

  12. Ce bine arata cu afine!

  13. Ce bunatate de tarta!!!

  14. Apetisanta si delicioasa tarta!

  15. Mie imi plac tare deserturile cu afine, deci vreau si io o bucatica, cat de mica. Miha, intotdeauna imi place sa vad ce mai ,,confectionezi,, vb lui Medi, toate imaginile pe care le afisezi arata mereu ca de revista, te felicit si te admir mult.

  16. Ce tarta frumoasa! Mor dupa mascarpone. Cu afine si migdale trebuie sa fie un deliciu.

  17. Cat de bine arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Blat de tort cu cacao

Blat de tort cu cacao

Mod de preparare Blat de tort cu cacao: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si lucioasa. Spuma de albusuri se va tine bine […]

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone

Mod de preparare Prajitura cu crema de ciocolata si mascarpone: Blat: Intr-un castron cernem faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare si le amestecam. Dupa ce le-am amestecat bine facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 […]

Profiterol

Profiterol

Mod de preparare Profiterol: Gogosele: Apa impreuna cu untul, uleiul, zaharul si sarea se pune la fiert. Se fierbe pana se topeste untul, apoi se pune faina, toata deodata si se amesteca energic cu un tel, pana se desprinde aluatul de pe fundul vasului. Lasam putin sa se raceasca, apoi […]

Tort cu crema mascarpone si caramel

Tort cu crema mascarpone si caramel

Mod de preparare Tort cu crema mascarpone si caramel: Blat: Amestecam faina cu cacaoa, zaharul pudra, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si un praf de sare. Dupa ce le-am amestecat bine le cernem intr-un castron. Facem o adancitura in mijloc si turnam uleiul, iaurtul si cele 3 oua. Incepem […]