Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu afine

Aveam intr-o punguta in congelator cateva afine si ma tot “impiedicam” de ele ori de cate ori umblam pe acolo. Astfel ca, desi de obicei se spune “le-am pus gand rau”, de data asta le-am pus gand bun, da’ bun de tot. :))

O reteta simpla, usor de facut si unde afinele se pot inlocui cu orice alt fruct va place voua.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 80 g migdale macinate
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar fin
  • esenta de vanilie
  • afine

Mod de preparare:

Blat:

Intr-un castron punem faina, zaharul, zaharul aromat, migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare. Amestecam usor pentru omogenizare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor, pana obtinem multe firimituri. Adaugam 2-3 linguri de lapte rece  (atat cat sa se lege aluatul) si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.

Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Punem foaia de copt cu tot cu aluat in tava.

Umplutura:

Intr-un castron mixam mascarponele cu zahar  si esenta de vanilie. Daca o sa condiderati necesar mai puteti adauga putin zahar.

Turnam crema de mascarpone peste aluatul din tava, lasand o margine de cativa centimetri. Punem si afinele, apoi marginile aluatului le ridicam peste crema, formand o bordura.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.

Blatul va fi moale si fragil, astfel ca-l vom lasa la racit in tava. Dupa racire blatul se va intari suficient, atat cat sa poata fi manevrat.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Trebuie sa fie delicioasa…Arata super bine! :*

  2. Multumesc Alina! :*

  3. io care credeam ca s-au copt afinele la voi :x :)))

  4. Gabi, nu s-au copt nici macar la supermarket. :))))

  5. Fata draga iar imi faci pofta??? Nu-i corect…:(
    Pupici

  6. Miha, que maravilla de tarta, tiene que estar deliciosa!. Tomo nota, gracias y besos Ana

  7. Vreau si eu !:)
    Delicioasa,ca toate prajiturile tale!

  8. Vai ce bine arata! Cred ca o voi testa in weekend. Maine mi-am planificat minunatul tau chec cu ciocolata.

  9. O minunatie, tarta ta!!!Yummy, si delicioasa la maxim!Pup!

  10. Arata tare bine, chiar daca nu-s innebunita dupa afine :)

  11. Mamaaaa cat de buna o mai fi!!!

  12. Ce bine arata cu afine!

  13. Ce bunatate de tarta!!!

  14. Apetisanta si delicioasa tarta!

  15. Mie imi plac tare deserturile cu afine, deci vreau si io o bucatica, cat de mica. Miha, intotdeauna imi place sa vad ce mai ,,confectionezi,, vb lui Medi, toate imaginile pe care le afisezi arata mereu ca de revista, te felicit si te admir mult.

  16. Ce tarta frumoasa! Mor dupa mascarpone. Cu afine si migdale trebuie sa fie un deliciu.

  17. Cat de bine arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Chec pufos cu ciocolata

Chec pufos cu ciocolata

Mod de prepare Chec pufos cu ciocolata: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Cand spuma s-a intarit adaugam zaharul si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa. Separat frecam galbenusurile cu cele 4 linguri de ulei, esenta de vanilie […]

Tort cu crema de branza si ciocolata (fara gluten)

Tort cu crema de branza si ciocolata (fara gluten)

Mod de preparare Tort cu crema de branza si ciocolata (fara gluten): Pentru blat: Faina mixta pentru prajituri de la Dr Schar are o alta textura decat faina de grau obisnuita si nestiind cum se comporta la copt am folosit 5 oua pentru blat, desi in mod normal folosesc 4. […]

Prajitura simpla cu visine

Prajitura simpla cu visine

Mod de preparare Prajitura simpla cu visine: Scoatem samburii visinelor si le punem la scurs intr-o strecuratoare. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile frecate cu ulei si esenta de vanilie se adauga […]

Tort aniversar cu ciocolata si caramel

Tort aniversar cu ciocolata si caramel

Mod de preparare Tort aniversar cu ciocolata si caramel: Blat alb: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, la viteza maxima a mixerului. Cand spuma s-a intarit bine adaugam zaharul pudra si mixam pana spuma devine densa si se tine bine de paletele […]