Tarta cu afine

Aveam intr-o punguta in congelator cateva afine si ma tot „impiedicam” de ele ori de cate ori umblam pe acolo. Astfel ca, desi de obicei se spune „le-am pus gand rau”, de data asta le-am pus gand bun, da’ bun de tot. :))

O reteta simpla, usor de facut si unde afinele se pot inlocui cu orice alt fruct va place voua.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 80 g migdale macinate
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar fin
  • esenta de vanilie
  • afine
loading...

Mod de preparare:

Blat:

Intr-un castron punem faina, zaharul, zaharul aromat, migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare. Amestecam usor pentru omogenizare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor, pana obtinem multe firimituri. Adaugam 2-3 linguri de lapte rece  (atat cat sa se lege aluatul) si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.

Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Punem foaia de copt cu tot cu aluat in tava.

Umplutura:

Intr-un castron mixam mascarponele cu zahar  si esenta de vanilie. Daca o sa condiderati necesar mai puteti adauga putin zahar.

Turnam crema de mascarpone peste aluatul din tava, lasand o margine de cativa centimetri. Punem si afinele, apoi marginile aluatului le ridicam peste crema, formand o bordura.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.

Blatul va fi moale si fragil, astfel ca-l vom lasa la racit in tava. Dupa racire blatul se va intari suficient, atat cat sa poata fi manevrat.

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Mie imi plac tare deserturile cu afine, deci vreau si io o bucatica, cat de mica. Miha, intotdeauna imi place sa vad ce mai ,,confectionezi,, vb lui Medi, toate imaginile pe care le afisezi arata mereu ca de revista, te felicit si te admir mult.

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *