Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu afine

Aveam intr-o punguta in congelator cateva afine si ma tot „impiedicam” de ele ori de cate ori umblam pe acolo. Astfel ca, desi de obicei se spune „le-am pus gand rau”, de data asta le-am pus gand bun, da’ bun de tot. :))

O reteta simpla, usor de facut si unde afinele se pot inlocui cu orice alt fruct va place voua.

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 100 g unt
  • 150 g faina
  • 80 g migdale macinate
  • 1 lingura zahar aromat cu lamaie
  • 2 linguri zahar
  • 2-3 linguri lapte
  • 1 praf de sare
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • Umplutura:
  • 250 g mascarpone
  • 100 g zahar fin
  • esenta de vanilie
  • afine

Mod de preparare:

Blat:

Intr-un castron punem faina, zaharul, zaharul aromat, migdalele macinate, praful de copt si un praf de sare. Amestecam usor pentru omogenizare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor, pana obtinem multe firimituri. Adaugam 2-3 linguri de lapte rece  (atat cat sa se lege aluatul) si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Invelim in folie alimentara si dam la rece pentru 1 ora.

Punem aluatul pe o bucata de hartie de copt si il intindem intr-o foaie rotunda de cca 0.5 cm grosime. Punem foaia de copt cu tot cu aluat in tava.

Umplutura:

Intr-un castron mixam mascarponele cu zahar  si esenta de vanilie. Daca o sa condiderati necesar mai puteti adauga putin zahar.

Turnam crema de mascarpone peste aluatul din tava, lasand o margine de cativa centimetri. Punem si afinele, apoi marginile aluatului le ridicam peste crema, formand o bordura.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute, pana aluatul se rumeneste usor.

Blatul va fi moale si fragil, astfel ca-l vom lasa la racit in tava. Dupa racire blatul se va intari suficient, atat cat sa poata fi manevrat.

Tags: , , ,

Comentarii prin facebook

17 Comentarii

  1. Trebuie sa fie delicioasa…Arata super bine! :*

  2. Multumesc Alina! :*

  3. io care credeam ca s-au copt afinele la voi :x :)))

  4. Gabi, nu s-au copt nici macar la supermarket. :))))

  5. Fata draga iar imi faci pofta??? Nu-i corect…:(
    Pupici

  6. Miha, que maravilla de tarta, tiene que estar deliciosa!. Tomo nota, gracias y besos Ana

  7. Vreau si eu !:)
    Delicioasa,ca toate prajiturile tale!

  8. Vai ce bine arata! Cred ca o voi testa in weekend. Maine mi-am planificat minunatul tau chec cu ciocolata.

  9. O minunatie, tarta ta!!!Yummy, si delicioasa la maxim!Pup!

  10. Arata tare bine, chiar daca nu-s innebunita dupa afine :)

  11. Mamaaaa cat de buna o mai fi!!!

  12. Ce bine arata cu afine!

  13. Ce bunatate de tarta!!!

  14. Apetisanta si delicioasa tarta!

  15. Mie imi plac tare deserturile cu afine, deci vreau si io o bucatica, cat de mica. Miha, intotdeauna imi place sa vad ce mai ,,confectionezi,, vb lui Medi, toate imaginile pe care le afisezi arata mereu ca de revista, te felicit si te admir mult.

  16. Ce tarta frumoasa! Mor dupa mascarpone. Cu afine si migdale trebuie sa fie un deliciu.

  17. Cat de bine arata!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Mai multe rețete...

Rulada cu gem si ciocolata

Rulada cu gem si ciocolata

Mod de preparare Rulada cu gem si ciocolata: Pentru a realiza aceasta rulada am pornit de la ideea Claudiei, dar am facut-o asa cum am vrut eu si asa cum am crezut eu ca o sa iasa bine Blat cu vanilie: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de […]

Chec simplu (la tava)

Chec simplu (la tava)

Mod de preparare Chec simplu (la tava): Ouale se mixeaza cu un praf de sare pana isi tripleaza volumul. Se adauga zaharul (pudra) si se mixeaza in continuare pana compozitia devine cremoasa. Mixand continuu se adauga uleiul si laptele, iar la sfarsit 6 linguri de faina amestecata cu praful de […]

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Prajituri cu mousse de ciocolata alba

Mod de preparare Prajituri cu mousse de ciocolata alba: Blat: Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu untul, uleiul si smantana pentru frisca, apoi lasam la racit. Adaugam galbenusurile, apoi cernem deasupra faina si praful de copt. Omogenizam si aromam dupa gust cu esenta de rom. Albusurile le mixam cu un […]

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata

Mod de preparare Prajitura cu blat de nuca si crema de ciocolata: Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul pudra si se mixeaza pana spuma devine lucioasa. Aceasta trebuie sa faca „turturi” in momentul in care scoatem palete mixerului din castron. Adaugam […]