Aperitive / Mancaruri cu pui / Pizza / Retete culinare

Tarta cu aluat de foietaj

O tarta aperitiv (puteti sa-i spuneti si pizza, daca doriti :)) )  ce se prepara relativ repede, avand in vedere ca aluatul e de-a gata si scapam de framantare.

E tare bine sa ai acolo in congelator cate un pachet de aluat de foietaj… te scoate din incurcatura, ca vrei dulce, ca vrei sarat…

Pizza cu ciuperci si aluat de foietaj

Ingrediente

  • 1 foaie aluat de foietaj
  • 1 piept de pui
  • cateva felii de bacon
  • cateva ciuperci champignon
  • 1 conserva de rosii in suc
  • sare si piper
  • 2 frunze de busuioc verde
  • 1 lingura sos de soia
  • cateva felii de mozzarella
loading...

Mod de preparare Tarta cu aluat de foietaj:

Pieptul de pui se taie cubulete, de marime potrivita. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper, se stropeste cu sosul de soia si se da la frigider pentru 15-20 de minute

Baconul se prajeste intr-o tigaie antiaderenta, pana devine crocant. Adaugam pieptul de pui si il intoarcem pe toate partile pana se albeste. Punem si rosiile cu tot cu suc si omogenizam. Lasam pe foc pana carnea este fiarta si zeama a scazut suficient. Aproape de final adaugam ciupercile taiate felii si frunzele de busuioc rupte bucati cu mana.

Tarta aperitiv cu aluat de foietaj

Dam deoparte si lasam la racit.

Foaia de aluat decongelata o punem intr-o tava de tarta, acoperind si marginile. Taiem surplusul de aluat.

Punem compozitia de carne si acoperim cu cateva felii de mozzarella. Se poate folosi si cascaval.

Restul de aluat de foietaj il punem deasupra, sub diverse forme, dupa preferinta. Eu am facut un sul lung si subtire de aluat pe care l-am „innodat” pe acolo. :))))

Se da la cuptor pana se rumeneste usor deasupra. Se serveste calda.

Pizza cu ciuperci

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

8 Comentarii

  1. Ce bine arata si ce gustoasa!!!Pup si o seara minunata sa ai!

  2. Si eu pregatesc pentru mofturoasa mea tarta cu aluat foietaj,si ii place tare mult.Crec ca un copil mai mofturos ca al meu nu mai este.

  3. Buna trebuie sa mai fie.
    Seara frumoasa sa ai!

  4. Iubesc tartele de orice fel! Pup!

  5. Foietajul asta este chiar minunat,poti face atatea cu el si este foarte gustos!Dovada tarta asta a ta,care arata excelent!

  6. ai dreptate, miha
    e bine sa ai pe linag acsa omului :)) niste foietaj din asta gata facut.
    minutata tarta asta..pup

  7. Foietaj foietaj… dar ce bun a fost nu? 😉 super arata! pupici

  8. Arata tare bine! lecker!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]