Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza si ciocolata

Pornind de la reteta Laurei Adamache am facut aseara aceasta tarta cu branza si ciocolata. Am improvizat si eu cu ce-am gasit prin frigider 🙂

Tarta cu branza

 

Ingrediente

  •  500 g branza de vaci (in reteta originala era ricotta)
  • 150 g zahar
  • 4 oua
  • 4 linguri de faina
  • 100 g ciocolata (in reteta originala erau bobite de ciocolata, eu am dat-o pe razatoarea mare)
  • esenta rom
  • un praf sare
  • 50 g unt
  • 160 g biscuiti (eu am folosit obisnuiti)
loading...

Mod de preparare Tarta cu branza si ciocolata:

Separam albusurile de galbenusuri si le batem bine, ca pentru bezea, cu praful de sare si cu jumatate din cantitatea de zahar. Separat batem si galbenusurile cu cealalta jumatate de zahar, pana devin ca o crema. Adaugam branza (eu am blenduit-o nitel, sa fie ca o crema fina), ciocolata, esenta de rom si faina. Dupa ce-am omogenizat, lasam deoparte mixerul si cu o lingura de lemn inglobam albusurile, pale-pale.

Sfaramam biscuitii, fiecare cum si cu ce poate. :))  Eu am folosit un sucitor, ar fi mers mult mai repede la robot, dar mi-a fost lene sa-l spal dupa 😛 Topim untul si-l amestecam cu biscuitii sfaramati.

Rasturnam totul intr-o tava cu marginile detasabile, uniformizam, apoi cu ajutorul unui pahar „batatorim” bine, formand si o bordura de 1-2 cm. Acoperim cu crema de branza si dam la cuptor pentru 50 minute.

Cand este gata deschidem usa cuptorului si lasam tarta sa se racoreasca incet, dupa care o scoatem si o pudram cu zahar, eventual mai spritam niste ciocolata.

Am papat din ea cand era calda inca. Foarte buna!

Rece e si mai buna! 😉

Tags: , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

7 Comentarii

  1. Ham, ham, deci asta construiai in bucatarie. Arata bine si te cred pe cuvint ca-i gustoasa. La vara cind te vizitez sa prepari din toate bunatatile astea.

  2. Mama!!! Ce bine arata!!! Si combinatia branza cu cioco cred ca e mortala.

  3. Data viitoare poate incerci poze pas cu pas, asa, de amorul artei. Desigur, daca te lasa Amira

  4. Daaa…e foarte buna.
    Poate data viitoare,daca n-oi mai avea branza de vaci in frigider :D,voi face cu ricotta.Imi inchipui ca aia e si mai si…

  5. Candva poate ca voi face si poze pas cu pas…Da,cand imi vor permite copilasii.Si cand ma „va ajuta” si camera foto. Adica una noua,nu asta. :))

  6. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

  7. Eram sigura ca ai copt tu ceva! sa nu stai un moment, mai! dar arata…delicioasa!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]