Aperitive / Mancaruri cu pui / Retete culinare

Tarta cu branza si spanac

De cand a aparut spanacul in piata mi-am facut provizii la congelator si de cate ori am ocazia il folosesc. Bine, mofturosii mei nu stiu ca verdele ala din mancare e spanac, dar asta o sa fie secretul nostru, daa? :)))

Aceasta tarta este absolut delicioasa si poate fi servita calda la pranz, dar si rece ca aperitiv.

 


Pentru aluat:

200 g unt
350 g faina
2 linguri malai fin
1/2 lingurita praf copt
1/2 lingurita sare
apa rece atat cat cere aluatul

Intr-un castron amestecam faina, malaiul, praful de copt si sarea. Adaugam untul rece taiat cubulete si incepem sa framantam cu varful degetelor pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Incepem apoi sa adaugam apa rece, cate putin, pana aluatul devine compact si nu se mai lipeste de maini. Dam la rece pana pregatim umplutura.

Pentru umplutura:

~100 g mozzarella proaspata
~100 g telemea
~100 g cascaval
~200 g smantana
2 oua
spanac
piept de curcan
sare si piper
fulgi de ardei iute

Ingredientele si cantitatile pot  varia in functie de preferinta fiecaruia. Pieptul de curcan este optional si se poate inlocui si cu piept de pui.

Intr-un castron amestecam toate cele 3 feluri de branza, adaugam ouale si smantana. Omogenizam si condimentam dupa gust. La sfarsit incorporam carnea taiata cubulete si spanacul tocat.

Scoatem aluatul de la rece si il intindem in tava de tarta, imbracand si marginile tavii. Turnam compozitia pentru umplutura. Din restul de aluat facem o impletitura pe care o vom pune pe marginea tartei.

Ungem tarta cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte si dam tava la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste frumos deasupra.

Sursa de inspiratie

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,

Comentarii prin facebook

11 Comentarii

  1. Arata fantastic!!!!!!Pupici si imbratisari!

  2. Ce mumoasa-i!Si ce buna-i ca are si carnitza :)))
    ti pup.

  3. Hummm elle est superbe, et sans doute un vrai délice, elle me plait beaucoup!

    Bisous

  4. Angela says:

    Hristos a inviat!Inteleg, ca se pune carnea cruda, sau este piept afumat…dar spanacul?

    Multumesc!

  5. Angela, si carnea si spanacul se pun crude.

  6. Pentru mine ceva cu spanac si branza e minunat!Like!

  7. Multumesc dragelor! :*

  8. Excelent, spanac tocat cu parmezan este de incercat

  9. Ce frumos arata !!!!! Cred ca a fost super delicioasa !!!

  10. Arata excelent! Si pozele… really COOL 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Mai multe rețete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Bine v-am regasit in 2017, dragii mei! Va doresc ca acest an sa va aduca tot ceea ce va doriti, sanatate si spor in toate! Desi s-ar crede ca postarile pe anul acesta le voi incepe cu retete de prajituri, iata ca fac o schimbare si va propun o reteta […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]