Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu branza

Pentru prepararea acestei retete de tarta cu branza am folosit Aluatul fals dospit al lui dr Oetcher. Se prepara usor, exista in 2 variante (simplu si dulce) si se preteaza pentru multiple utilizari.

Tarta cu branza dulce

 

Ingrediente

  • Varianta dulce:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • un varf de cutit sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 75 g zahar
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Varianta simpla:
  • 150 g branza de vaci
  • 6 linguri lapte
  • 6 linguri ulei
  • 1 lingurita sare
  • 300 g faina
  • 1 pliculet (10 g) praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 500 g branza de vaci
  • 200 g zahar
  • 2 oua
  • cateva linguri de smantana (optional)
  • esenta de rom
loading...

Mod de preparare Tarta cu branza:

Aluat:

Se amesteca intr-un vas branza, laptele, uleiul, sarea/zaharul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul de maini.

Umplutura:

Branza se mixeaza cu ouale, zaharul si smantana, daca branza este prea uscata. Se aromeaza dupa gust cu esenta de rom.

Intindeti o parte din aluat in tava (20/30 cm), puneti umplutura de branza, iar din restul de aluat taiati fasii din care formati un grilaj deasupra tartei. Aluatul se poate decupa in diverse forme, alegerea va apartine.

Tarta cu branza se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste frumos deasupra.

Placinta cu branza dulce

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Tort cu rulada si banane

Tort cu rulada si banane

Poate parea complicat sa faci un tort cu rulada si banane, dar va asigur ca nu este, absolut deloc. Daca vrei ca totul sa fie si mai rapid decat este deja poti folosi o rulada din comert, cu orice umplutura vrei si iti place. Abia la degustare mi-am dat seama […]

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba

Prajitura cu banane si crema de ciocolata alba a fost in cazul meu solutia salvatoare pentru niste banane ce nu le mai voia nimeni, cat si cea mai eficienta cale de a astampara pofta de „ceva bun”. Desigur, prajitura poate fi finisata si ornata daca doriti neaparat sau daca aveti […]

Rulouri cu unt si scortisoara

Rulouri cu unt si scortisoara

Nu stiu cum o fi la voi, dar la mine, atunci cand se lasa frigul, imi place sa miroasa-n casa a scortisoara. Multa scortisoara! 🙂 Asa ca, azi avem rulouri cu unt si scortisoara – cu aluat asemanator celui de cozonac, doar ca fara oua. Este un aluat moale si […]

Briose bicolore

Briose bicolore

Reteta de astazi de Briose bicolore este o reteta simpla, care pur si simplu nu are cum sa nu iasa 🙂 Briosele sunt minunate, pufoase si cu miezul umed. Sunt rapide si cu ingrediente la indemana. Reteta am facut-o de mai multe ori pana acum, copiii sunt foarte incantati daca […]