Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu caramel si ciocolata

loading...
Tarta cu caramel si ciocolata

Avem nevoie de:

* Pentru blat:
* 150 g biscuiti cu cereale
* 50 g unt

Biscuitii ii sfaramam si ii amestecam cu untul topit.

Tapetam cu aceasta compozitie o forma de tort detasabila si dam la frigider pana este gata crema.

* Pentru caramel:

* 400 ml frisca lichida
* 30 g unt
* 200 g zahar
* 120 g nuca macinata

Se caramelizeaza zaharul cu 2 linguri de apa. Cand incepe sa se aureasca se adauga frisca si untul.

Se amesteca incontinuu pana se topeste caramelul,apoi se adauga nuca. Se fierbe la foc mic,in jur de jumatate de ora,amestecand continuu pana se obtine un amestec gros.Se lasa la racit.

* Pentru glazura:

* 200 ml frisca
* 200 g ciocolata amaruie
* 1 lingura lichior de ciocolata

Topim ciocolata impreuna cu frisca si omogenizam. Dupa ce s-a racorit adaugam si lichiorul.

Turnam caramelul peste blatul de biscuiti,

nivelam apoi acoperim cu glazura de ciocolata. Dam la rece pentru cateva ore.

Scoatem din tava si ornam dupa preferinta.

Tags: , , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

21 Comentarii

  1. Wow, Miha ! E frumaoasa si poza si tarta, iti vine sa musti din ea. 🙂

  2. E si frumoasa si suna tare apetisant. Deci reteta se fura 😀 , eu voi incerca varianta de tort nu tarta, cu blat. Sigur o voi face curand 😉

  3. Uau, ce tarta dulce… si ce bine arata, salvez reteta…
    Ca sa nu mai zic ca-n ultimul timp, ne/le cam potrivim cu mincarurile noastre. Pupici !

  4. f bine arata…..hmmmm ce bunatate!

  5. O nebunie. Ca si toate celelalte retete.
    Drept multumire, ti-am lasat un premiu pe blog. Regula zice sa te anunt pe blogul tau 🙂

  6. Ooo, da! Muulte calorii, deci bun, bun. Arata tare bine si sunt sigura ca este tare buna.
    Te pup!

  7. Multumesc Narnia! Poza e foarte aproape de realitate! 🙂

  8. Livia, caramelul se intareste destul de mult, nu cred ca se poate manca cu lingurita. Poate doar sa-l lasi mai moale cand il prepari. Ma bucur tare mult ca ti-a placut!

  9. Pupici cuscra draga! Am vazut tarta ta delicioasa! Am si notat reteta! 🙂

  10. Just me, multumesc!

  11. Lilia, multumesc! Trec curand sa iau premiul de la tine! Te pup!

  12. Gabriela, unde-s calorii multe e si bun, asa-i? :))

    Pup!

  13. Anonymous says:

    Apetisanta si simplu de executat.

  14. Si buuuna…buna rau. :)))

  15. Anonymous says:

    Insa nu inteleg de ce nu am putut comenta decat ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

  16. Anonymous says:

    Nu inteleg care e povestea vis-a-vis de postarea comentariilor.Uneori nu pot in nici un chip ori e posibil doar ca anonim.Astept lamuriri.Merci frumos!

  17. Comentariile sunt permise tuturor. Nu stiu de ce n-ai putut comenta decat ca anonim. 🙂

  18. Anonymous says:

    azi am facut si eu tarta este super un pic prea dulce pt mine , eu am lasat caramelul sa fiarba 20 minute si sa putut taia MULTUMESC DE RETETA

  19. Cu placere.

    Caramelul e dulce, tocmai de aceea prajitura trebuie savurata in portii mici. :))

  20. Raluca says:

    Buna,
    Am facut si eu aseara, a iesit demential 🙂
    Nu ma gandeam ca o sa-mi iasa atat de buna!
    Felicitari pentru retetele de pe site!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]