Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata (fara coacere)

Tarta cu ciocolata si frisca fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 linguri miere
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura coniac/lichior
loading...

 

Mod de preparare Tarta cu ciocolata (fara coacere):

Blat:

Topim untul si mierea si amestecam cu biscuitii sfaramati cat mai bine. Tapetam forma de tarta cu acest amestec, facem si o bordura de cativa centimetri. Tasam bine stratul de biscuiti. Cat timp pregatim crema, dam forma la frigider.

Crema de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu zaharul pudra, adaugam frisca lichida si omogenizam. La sfarsit adaugam si coniacul/lichiorul. Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece pentru cateva ore.

Eu am decorat cu frisca si visine. Se pot folosi si capsuni sau zmeura sau inghetata.

Tarta cu ciocolata

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]