Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata (fara coacere)

Tarta cu ciocolata si frisca fara coacere

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 200 g biscuiti
  • 100 g unt
  • 2 linguri miere
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 lingura coniac/lichior
loading...

 

Mod de preparare Tarta cu ciocolata (fara coacere):

Blat:

Topim untul si mierea si amestecam cu biscuitii sfaramati cat mai bine. Tapetam forma de tarta cu acest amestec, facem si o bordura de cativa centimetri. Tasam bine stratul de biscuiti. Cat timp pregatim crema, dam forma la frigider.

Crema de ciocolata:

Topim ciocolata impreuna cu zaharul pudra, adaugam frisca lichida si omogenizam. La sfarsit adaugam si coniacul/lichiorul. Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la rece pentru cateva ore.

Eu am decorat cu frisca si visine. Se pot folosi si capsuni sau zmeura sau inghetata.

Tarta cu ciocolata

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]