Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si ananas

Dragilor, neaparat sa incercati reteta asta de tarta. E atat de buna, ca nu-ti vine s-o imparti cu nimeni. :))))

Tarta cu crema de ciocolata si ananas

Tarta cu ciocolata si ananas ornata cu frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 banana mare (bine coapta)
  • 100 g faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 compot de ananas (din care veti pune cat doriti, mai mult sau mai putin)
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si ananas:

Blat:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi punem zaharul si mixam pana devin ca o crema. Banana o pasam cu furculita si o punem in crema de oua. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie.

Compozitia o turnam intr-o tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30-35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra si marginile se dezlipesc de tava). Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu frisca lichida o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cel putin 1 ora.

Crema va fi moale. Daca doriti sa aiba o consistenta mai ferma puneti doar 100 ml frisca sau o mixati dupa ce sta la rece, pana devine pufoasa. Eu am preferat sa o las asa, pentru ca atunci cand tai felii, ciocolata sa curga valuri valuri. :)))

Blatul se insiropeaza usor cu un sirop de apa cu zahar si putina esenta de rom (sau zeama de la compot).  Turnam crema, acoperim cu un strat de bucatele de ananas

Cum se prepara tarta cu ciocolata si ananas

si ornam cu moate de frisca.

Felie de tarta cu ciocolata

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Woww, ce tarta grozava….

  2. Super combinatie!

  3. Foarte gustos

  4. Miha, yumm,yumm!

  5. Ce bine suna combinatia aceasta, mi-e pofta deja 🙂

  6. Wawwww cum arata…..!

  7. la cat de bine arata,eu sigur n-as imparti-o cu nimeni

  8. Anonymous says:

    uaaaaa ai niste retete superbe felicitari

  9. imi place ideea de blat cu nuca,in loc de cel cu migdale! incearca-l si cu migdale si pui si esenta de migdale .arata tare apatisant tarta ta!
    pupu-te!

  10. Multumesc fetelor de aprecieri! Va pup si va doresc un week-end minunat! :*

  11. Iote ca m-am trezit si eu a treia zi dupa scripturi… Dar daca tot ai spus ca nu o imparti cu mine (adica cu nimeni)-… ma duc sa ma culc… Imi place reteta dar si forma de tarta, uite asta lipseste din colectia mea, tre’sa iau masuri… Pup si o duminica placuta !

  12. Multumesc cuscra! O duminica frumoasa si voua.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]