Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si ananas

Dragilor, neaparat sa incercati reteta asta de tarta. E atat de buna, ca nu-ti vine s-o imparti cu nimeni. :))))

Tarta cu crema de ciocolata si ananas

Tarta cu ciocolata si ananas ornata cu frisca

Ingrediente

  • Blat:
  • 3 oua
  • 100 g zahar
  • 1 banana mare (bine coapta)
  • 100 g faina
  • 1 lingura nuca macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • Pentru umplutura:
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 ml frisca lichida
  • 1 compot de ananas (din care veti pune cat doriti, mai mult sau mai putin)
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si ananas:

Blat:

Ouale se bat cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul, apoi punem zaharul si mixam pana devin ca o crema. Banana o pasam cu furculita si o punem in crema de oua. Faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata o incorporam usor in compozitie.

Compozitia o turnam intr-o tava de tarta, unsa cu ulei si tapetata cu faina si dam la cuptor la foc mediu, in jur de 30-35 de minute (pana se rumeneste usor deasupra si marginile se dezlipesc de tava). Scoatem blatul pe un gratar si lasam la racit.

Umplutura:

Ciocolata rupta bucatele si amestecata cu frisca lichida o topim la foc mic. Cand a ajuns la punctul de fierbere dam deoparte si omogenizam. Punem la rece pentru cel putin 1 ora.

Crema va fi moale. Daca doriti sa aiba o consistenta mai ferma puneti doar 100 ml frisca sau o mixati dupa ce sta la rece, pana devine pufoasa. Eu am preferat sa o las asa, pentru ca atunci cand tai felii, ciocolata sa curga valuri valuri. :)))

Blatul se insiropeaza usor cu un sirop de apa cu zahar si putina esenta de rom (sau zeama de la compot).  Turnam crema, acoperim cu un strat de bucatele de ananas

Cum se prepara tarta cu ciocolata si ananas

si ornam cu moate de frisca.

Felie de tarta cu ciocolata

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

12 Comentarii

  1. Woww, ce tarta grozava….

  2. Super combinatie!

  3. Foarte gustos

  4. Miha, yumm,yumm!

  5. Ce bine suna combinatia aceasta, mi-e pofta deja 🙂

  6. Wawwww cum arata…..!

  7. la cat de bine arata,eu sigur n-as imparti-o cu nimeni

  8. Anonymous says:

    uaaaaa ai niste retete superbe felicitari

  9. imi place ideea de blat cu nuca,in loc de cel cu migdale! incearca-l si cu migdale si pui si esenta de migdale .arata tare apatisant tarta ta!
    pupu-te!

  10. Multumesc fetelor de aprecieri! Va pup si va doresc un week-end minunat! :*

  11. Iote ca m-am trezit si eu a treia zi dupa scripturi… Dar daca tot ai spus ca nu o imparti cu mine (adica cu nimeni)-… ma duc sa ma culc… Imi place reteta dar si forma de tarta, uite asta lipseste din colectia mea, tre’sa iau masuri… Pup si o duminica placuta !

  12. Multumesc cuscra! O duminica frumoasa si voua.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Prajitura cu cacao si crema de lapte

Daca zilele din timpul saptamanii sunt despre cornuri, cornulete, briose sau orice alta prajitura de casa ce poate fi pusa in pachetelul pentru scoala, week-endul este despre prajituri cu crema si momente de relaxare alaturi de prieteni dragi, la cafea. Prajitura cu cacao si crema de lapte este o prajitura […]

Bascute cu nuca si ciocolata

Bascute cu nuca si ciocolata

Am pornit catre bucatarie cu gandul sa fac un aluat dospit. Nu stiam sigur cu ce sa fie, cert e ca-mi trebuia ceva ce sa pot pune in pachetelul copiilor pentru scoala. Mi-am adus aminte de bascutele Pocai de pe culinar.ro si de cat de mult mi-a placut ideea. Dulceata […]

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba

Azi am pentru voi o prajitura cu nuca si crema de ciocolata alba, o reteta de care as putea spune ca m-am indragostit si pe care o voi repeta ori de cate ori voi avea ocazia 😉 O prajitura de casa, fina si delicata pe care o puteti face si […]

Prajitura din piscoturi cu caramel

Prajitura din piscoturi cu caramel

Mod de preparare Prajitura din piscoturi cu caramel: Crema pentru prajitura din piscoturi se prepara astfel: Gelatina se pune la hidratat in apa rece (atata apa cat gelatina sa fie bine acoperita) Smantana pentru frisca se mixeaza pana devine pufoasa. Nu e necesar sa fie si ferma. Intr-un castron incapator […]