Prajituri / Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

Eiii dragilor, cuptorul a revenit in bucataria mea dupa o vreme ce mi s-a parut a fi o vesnicie 😀 Si cum trebuia sa marcam cumva acest moment, l-am pus imediat la treaba. Si cum altfel decat cu o prajitura cu ciocolata? Cu multa ciocolata! :)))

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

 

Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 120 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Bezea cu lamaie:
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamaie

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie:

Blat de biscuiti:

Biscuitii si cacaoa se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o vom pune intr-o tava detasabila (20 cm diametru)  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas impreuna cu laptele condensat indulcit si o topim la foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si incorporam galbenusurile de ou, amestecand energic.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute.

Intre timp vom prepara bezeaua din cele 2 albusuri. Mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o spuma densa si consistenta. La sfarsit incorporam zeama de lamaie dupa gust, in functie de cat de acra doriti sa fie, dar trebuie sa aveti in vedere sa creati un contrast intre aceasta si crema de ciocolata foarte dulce. 🙂

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua deasupra

Bezea cu lamaie

Dam din nou la cuptor pentru cateva minute pana se rumeneste bezeaua. Eu eram tare nerabdatoare si am pus-o sub grill, sa fie gata mai repede. :)))

Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! 😉

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

34 Comentarii

  1. Mihule, nu am cuvinte… decat ca ma nervezi la culmee :))))
    Nu stiu ce cuvant sa ii atribui…si in fond nici nu trebuie, doar o admir si imi imaginez cum i-ar sta in gura mea…deja mi s-a topit limba :))))

  2. Sa folosesti sanatoasa cuptorul si sa ne mai oferi bunatati din astea chiar daca salivam:)))

  3. Ei dah! Foarte fain mod de a inaugura cuptorul! Cel mai mult cred ca s-au bucurat papilele gustative, stiu ca ale mele s-ar bucura de asa ceva!:))

  4. Arata intr-un mare fel!!

  5. mena says:

    Vaaaai,avea dreptate Laura,doar acum pot si eu sa te urasc pentru ce pofte ne faci:))) Arata…nici nu am cuvinte,vreau si eu! Pup,Miha :-*

  6. Cat de bine arata, salivez!

  7. Tu câtă lămâie ai pus, Miha?

    • Zeama de la jumatate de lamaie, dar stii cum e… chestie de gusturi… unele lamai sunt mai mari, mai mici, mai zemoase, mai seci… de asta n-am dat o cantitate anume. Las la latitudinea fiecaruia 😉

  8. Ce bunatate de tarta! Duminica placuta!

  9. Cristina says:

    Imi plac mult retetele tale Miha…dar cand le fac nu imi ies ca in poza…Si la tarta asta minunata, abia am intins biscuitii in tava….fffffffff subtire! 🙁

    • Cristina, blatul este unul subtire, se vede asta si in poze. Poate tava ta e mai mare decat cea pe care am folosit-o eu?

      • Cristina says:

        Cu toate piedicile, am reusit sa o fac si s-a mancat imediat!
        Data viitoare dublez cantitatea de biscuiti! 🙂

  10. Grosariu Angelica says:

    la cate grade punem cuptorul? Artata foarte bine!

  11. Iulia says:

    Miha, ce fel de lapte condensat folosesti? Superba tarta, abia astept sa o incerc!

    • Lapte condensat indulcit. La mine se gaseste doar in Auchan

      • Iulia says:

        Multumesc pentru raspuns. Nu stiam de care sa cumpar, daca e vreo diferenta, de exemplu am vazut si la Lidl lapte condensat Pilos la cutie de 350 ml. Acela e bun sau e doar pentru cafea?

        • Cel de la Lidl este lapte condensat neindulcit. Cel indulcit se comercializeaza in cutii ca de conserva, este gros ca o smantana si foarte dulce.

  12. adi says:

    Maine voi face si eu aceasta tarta apetisanta si as dori sa stiu cum/cu ce se fac bezelele deasupra

  13. ionescu daniela says:

    Buna Miha
    Cu ce putem inlocui laptele condensat?

    • Buna Daniela,
      Laptele condensat nu prea ai cu ce-l inlocui. Daca ar fi sa aleg as incerca cu niste smantana pentru frisca si as indulci dupa gust. Nu va fi chiar acelasi lucru, dar cred ca va fi bun 🙂

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida

Mod de preparare Prajitura rasturnata cu mere – varianta rapida: Merele se curata de coaja si cotor si se taie felii subtiri. Se stropesc cu zeama de lamaie. Topim la foc mic zaharul pentru caramel. Cand a devenit lichid il turnam in tava in care vom coace prajitura (20/30 cm) […]

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”

Mod de preparare Prajitura „Tavalita cu nuca de cocos”: Blat: Ouale si un praf de sare se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul, mierea, esenta de vanilie, coaja de lamaie si untul topit si mixam pana obtinem un amestec spumos. Punem apoi faina amestecata cu praful de copt, cate […]

Paleuri cu nuci caramelizate

Paleuri cu nuci caramelizate

Mod de preparare Paleuri cu nuci caramelizate: Paleuri: Untul topit partial se mixeaza cu zaharul, un praf de sare si esenta de vanilie pana devine ca o crema si nu se mai simt cristale de zahar. In functie de preferinta voastra se poate adauga mai mult zahar in compozitie In […]

Cornulete cu rahat

Cornulete cu rahat

Mod de preparare Cornulete cu rahat: Untul topit partial se mixeaza cu un praf de sare, coaja de portocale, galbenusurile si smantana pentru frisca. Se adauga praful de copt si faina si se framanta un aluat elastic si nelipicios. In functie de tipul de faina folosit e posibil sa trebuiasca […]