Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

Eiii dragilor, cuptorul a revenit in bucataria mea dupa o vreme ce mi s-a parut a fi o vesnicie šŸ˜€ Si cum trebuia sa marcam cumva acest moment, l-am pus imediat la treaba. Si cum altfel decat cu o prajitura cu ciocolata? Cu multa ciocolata! :)))

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

 

Tarta cu ciocolata

Ingrediente

  • Blat de biscuiti:
  • 120 g biscuiti simpli
  • 60 g unt
  • 2 linguri cacao
  • Crema de ciocolata:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 2 galbenusuri
  • esenta de vanilie
  • Bezea cu lamaie:
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar
  • zeama de lamaie
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie:

Blat de biscuiti:

Biscuitii si cacaoa se mixeaza la robot pana se obtine un pesmet fin. Adaugam untul topit si mixam din nou pana obtinem o compozitie ca niste firimituri ce o vom pune intr-o tava detasabila (20 cm diametru)Ā  Tasam bine cu lingura sau cu fundul unui pahar, astfel incat sa obtinem un blat compact. Dam la frigider pana pregatim crema.

Crema de ciocolata:

Ciocolata rupta bucatele o punem intr-un vas impreuna cu laptele condensat indulcit si o topim la foc mic, amestecand mereu pana se omogenizeaza. Dam deoparte, lasam sa se racoreasca si incorporam galbenusurile de ou, amestecand energic.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de biscuiti si dam tava la cuptor pentru cca 30 de minute.

Intre timp vom prepara bezeaua din cele 2 albusuri. Mixam bine pana obtinem o spuma tare. Adaugam zaharul si mixam din nou pana obtinem o spuma densa si consistenta. La sfarsit incorporam zeama de lamaie dupa gust, in functie de cat de acra doriti sa fie, dar trebuie sa aveti in vedere sa creati un contrast intre aceasta si crema de ciocolata foarte dulce. šŸ™‚

Scoatem tava din cuptor, punem bezeaua deasupra

Bezea cu lamaie

Dam din nou la cuptor pentru cateva minute pana se rumeneste bezeaua. Eu eram tare nerabdatoare si am pus-o sub grill, sa fie gata mai repede. :)))

Se lasa sa se raceasca, apoi se portioneaza dupa dorinta.

Pofta buna! šŸ˜‰

Tarta cu ciocolata si bezea cu lamaie

loading...

Comentarii prin Facebook

Comentarii

  1. Mihule, nu am cuvinte… decat ca ma nervezi la culmee :))))
    Nu stiu ce cuvant sa ii atribui…si in fond nici nu trebuie, doar o admir si imi imaginez cum i-ar sta in gura mea…deja mi s-a topit limba :))))

  2. Ei dah! Foarte fain mod de a inaugura cuptorul! Cel mai mult cred ca s-au bucurat papilele gustative, stiu ca ale mele s-ar bucura de asa ceva!:))

  3. Vaaaai,avea dreptate Laura,doar acum pot si eu sa te urasc pentru ce pofte ne faci:))) Arata…nici nu am cuvinte,vreau si eu! Pup,Miha :-*

    1. Zeama de la jumatate de lamaie, dar stii cum e… chestie de gusturi… unele lamai sunt mai mari, mai mici, mai zemoase, mai seci… de asta n-am dat o cantitate anume. Las la latitudinea fiecaruia šŸ˜‰

  4. Imi plac mult retetele tale Miha…dar cand le fac nu imi ies ca in poza…Si la tarta asta minunata, abia am intins biscuitii in tava….fffffffff subtire! šŸ™

    1. Cristina, blatul este unul subtire, se vede asta si in poze. Poate tava ta e mai mare decat cea pe care am folosit-o eu?

      1. Cu toate piedicile, am reusit sa o fac si s-a mancat imediat!
        Data viitoare dublez cantitatea de biscuiti! šŸ™‚

      1. Multumesc pentru raspuns. Nu stiam de care sa cumpar, daca e vreo diferenta, de exemplu am vazut si la Lidl lapte condensat Pilos la cutie de 350 ml. Acela e bun sau e doar pentru cafea?

        1. Cel de la Lidl este lapte condensat neindulcit. Cel indulcit se comercializeaza in cutii ca de conserva, este gros ca o smantana si foarte dulce.

          1. Am inteles acum diferenta. Multumesc mult inca o data pentru ajutor šŸ™‚

  5. Maine voi face si eu aceasta tarta apetisanta si as dori sa stiu cum/cu ce se fac bezelele deasupra

    1. Buna Daniela,
      Laptele condensat nu prea ai cu ce-l inlocui. Daca ar fi sa aleg as incerca cu niste smantana pentru frisca si as indulci dupa gust. Nu va fi chiar acelasi lucru, dar cred ca va fi bun šŸ™‚

Scrie un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *