Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si crema de branza

Pentru ca afara s-a mai racit…si pentru ca ploua… propun ca astazi sa ne rasfatam si se ne „incalzim” :))) cu putina ciocolata. O reteta usor de facut, o prajitura cu crema fina de branza si glazura de ciocolata.

Si pentru ca totul sa fie foarte savuros si aromat, serviti alaturi de cateva capsuni. 😉

tarta cu ciocolata si crema de branza

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 150 g unt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 1 zahar vanilat
  • putina sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri cacao neagra
  • 300 g faina
  • Pentru crema:
  • 225 g branza „Miez de lapte”
  • 200 g lapte condensat indulcit
  • 1 intaritor de frisca
  • Pentru glazura:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml smantana pentru frisca
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si crema de branza:

Blat:

Amestecam intr-un castron  faina cu cacaoa, zaharul pudra (eu il rasnesc putin in masina de cafea), praful de copt, zaharul vanilat si un praf de sare. Adaugam oul si untul moale la temperatura camerei si incepem sa framantam pana obtinem un aluat compact, ce nu se mai lipeste de maini.

Intindem aluatul in tava de tarta, ridicand si pe margini, formand o bordura. Intepam aluatul din loc in loc cu furculita, acoperim cu o bucata de hartie de copt si punem deasupra o greutate. Aceasta poate fi o craticioara, niste boabe de fasole sau orez.

Se da tava la cuptor pentru cca 15-20 de minute, la foc mediu. Se lasa la racit in tava. Dupa ce s-a racit foarte bine se poate scoate blatul pe un platou sau poate ramane in tava.

Crema de branza:

Branza se mixeaza cu blenderul vertical pana devine fina. Se adauga laptele  condensat si se mixeaza in continuare. Pentru ca mi s-a parut cam moale am adaugat 1 intaritor de frisca si am mixat pana a capatat consistenta.

Am turnat crema peste blat si am dat la frigider pana am pregatit glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

Topim ciocolata rupta bucatele impreuna cu smantana pentru frisca. Aducem compozitia la punctul de fierbere, dam deoparte si omogenizam. Lasam la racit. Cand s-a racit bine si s-a intarit putin, turnam peste crema de branza. Dam din nou la frigider pana se intareste glazura.

Se portioneaza dupa dorinta. Pofta buna!

Tarta cu crema de branza si glazura de ciocolata

Tags: , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

27 Comentarii

  1. Draga Micha, nu te-am vizitat cateva zile, si iata, am gasit o serie de bunatati de-ti lasa gura apa ! felicitari si pentru prezentarea impecabila, Dana

  2. Hummm… chocolat…chocolat… mon Dieux cette tarte et une vrai délice difficile de lui résister, bravo!

  3. Madalici says:

    Buna Miha, maine e ziua baietelului meu cel mic si cred ca o sa fac aceasta tarta.Initial am facut un blat de tort cu oua de tara, mare crescut frumos si am avut neplacuta surpriza sa constat ca ,,s-a dezumflat,, si e crud la mijloc.L-am lasat in cuptor sa se raceasca si a trecut de testul cu scobitoarea…si totusi…Ai idee ce as putea face cu el?Imi pare rau sa il arunc.Te pupic, Madalici, Tg Jiu

  4. Ce frumos arata sectiunea! Si nici capsunile nu-s de lepadat!

  5. Vai ce bine arata !!!! Abia astept sa fac si eu tarta cu fructe !! 😉

  6. Mihaaa, cu ce ne ispitesti tu aici? :))
    Delicioasa tarta, abea astept sa o incerc si eu!
    Pupici

  7. ce bine arata!!!

  8. Multumesc fete dragi! :*

  9. Madalici, sa nu arunci bunatate de blat. Poti face prajitura pe bat, copiii se vor bucura.

    http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2012/02/prajitura-pe-bat-cake-pops.html

  10. Arata minunat!!!!dar nu cred sa rezist……….o zi faina sa ai!!!

  11. Anonymous says:

    Wow superb, felicitari!!
    As vrea doar sa te intreb cu ce as putea inlocui branza „miez de lapte”, nu traiesc in Romania si pentru ca nu am gustat niciodata acest tip de branza chiar nu stiu cam cu ce altceva ar putea fi inlocuita.
    Iti multumesc anticipat pentru raspuns!
    O zi excelenta,
    Maria.

  12. Maria, poti inlocui cu o crema de branza gen Philadelphia.
    „Miez de lapte” aduce la textura cu mozzarella, dar nu stiu daca mozzarella chiar ar merge facuta crema…

  13. incredibil de delicios arata fotografiile tale…si o cu ciocolata..yum..

  14. Jos palaria! Pe cuvint..
    Suna banal.. cit de bine si apetisant arata … dar arata aexcelent!!! Ma tot uit la poza cu felia si m-am indragostit de fiecare stratulet in parte

  15. Va multumesc tare mult de aprecieri! :*

  16. Madalici says:

    Buna Miha, tarta este la frigider dar pana maine cand vin musafirii trebuie sa ma abtin. Multumesc pentru pont in legatura cu blatul…am blatul, am lapte condensat si bete deci…la treaba.Dar ai idee la cantitatea de lapte condensat cam cate sute de grame de pandispan sa pun?Tu ai pus 3 felii, eu avand blat rotund…sunt foarte aratoase prajiturelele pe bat, sper sa fie si ale mele la fel.Te pupic Madalici…

  17. Mama, ce de-a ciucalata… Sa trimiti si la mine cind faci tura viitoare, ca la mine sper sa vine caldura ca m-am saturat de frig si ploi… brrr…

  18. Madalici, pui treptat atata lapte cat sa obtii o compozitie ce o poti lua intre degete, apoi sa o modelezi in palme.

  19. Cuscra, iti trimit, dar ma pun si pe mine in colet. :))))

  20. Dap – minunat, delicios, apetisant, yummi – cateva din cuvintele care mi-au venit in minte la prima vedere. Ma declar fan al acestui blog!

  21. Multumesc! :*

  22. Zici ca se portioneaza dupa dorinta…Eu doresc o felie maaaaaaaaareeeee!!!

  23. Arata minunat d bine, super apetisanta!

  24. Super arata!

  25. O prajitura care iti incanta cu siguranta toate simturile!Felicitari.

  26. Multumesc! 🙂

  27. Mmmmm super prajiturica!!!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]