Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat

Tarta cu ciocolata si ghimbir

In afara de panna cotta cu ghimbir caramelizat nu prea am indraznit sa combin ingredientele picante intr-un desert. Mai ales intr-unul pe care nu-l pot manca singura ­čśÇ Asa se face ca atunci cand am facut aceasta tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat am avut cateva emotii, nu stiam cum vor primi ai mei aceasta combinatie si deja ma gandeam cu cine as putea sa o impart :)))) N-a fost cazul, am dat-o gata imediat! ­čśë

Tarta cu ciocolata si ghimbir

Ingrediente

  • Pentru blatul de tarta:
  • 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1-2 linguri lapte rece
  • Pentru umplutura:
  • 200 g ciocolata
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt
  • esenta de vanilie
  • Pentru ornat:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 150 g crema de branza
  • 2 linguri zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
  • Pentru ghimbirul caramelizat:
  • o bucatica de ghimbir de cca 3 cm
  • 50 g zahar
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciocolata si ghimbir caramelizat:

Blat de tarta:

Intr-un castron amestecam faina cu zaharul pudra, praful de copt si un praf de sare. Adaugam untul rece, taiat cubulete si incepem sa framantam repede, cu varful degetelor pana obtinem firimituri. Adaugam galbenusul si 1-2 linguri lapte rece (atat cat e necesar sa se lege aluatul) si framantam un aluat elastic, nelipicios.

Pe masa pe care am presarat putin faina intindem aluatul cu sucitorul in foaie subtire. Asezam foaia in tava unsa cu putin unt si presarata cu faina. Taiem surplusul de aluat de pe margini. Peste aluatul din tava punem o bucata de hartie de copt si umplem cu fasole boabe. Dam tava la cuptor la foc mediu (150 grade la cuptorul electric cu ventilatie) pentru cca 20 minute. Scoatem foaia de copt cu fasole si mai lasam la cuptor cateva minute, pana blatul se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca in tava, apoi punem pe platou.

Intre timp preparam crema de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana pentru frisca. Aromam dupa gust cu esenta de vanilie. Dam vasul la congelator pana crema se raceste. N-o lasam sa se intareasca, doar sa se raceasca bine.

Turnam crema de ciocolata peste blatul de tarta si dam la frigider pentru cca 30 de minute.

Pregatim ghimbirul caramelizat. Caramelizam zaharul intr-o craticioara. Peste zaharul caramelizat punem ghimbirul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si amestecam repede. Atentie la aburul ce se degaja, e cam iute! :))) Turnam caramelul pe o bucata de hartie de copt si lasam la racit.

Cat timp se raceste ghimbirul caramelizat pregatim crema pentru ornat.

Crema de branza si zaharul le punem intr-un castron si le amestecam bine cat sa se omogenizeze.

Separat mixam smanatana pentru frisca pana incepe sa prinda consistenta. Se adauga zaharul vanilat si se mixeaza pana frisca devine pufoasa. Nu este necesar sa fie teapana, doar sa fie pufoasa.

Amestecam cele 2 compozitii si mixam bine pana obtinem o crema ferma.

Ornam tarta cu crema de branza si ghimbir caramelizat.

Pofta buna! ­čśë

Tarta cu ciocolata

RETETA IN IMAGINI

O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...
Tags: , , , , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

Un comentariu

  1. trop belle et bien gourmande ta tarte une vrai d├ęlice!
    bisous

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Cheesecake cu visine fara coacere

Cheesecake cu visine fara coacere

Branza de vaci proaspata nu prea imi lipseste din frigider. Ne place si o mancam sub orice forma, dulce sau sarata. Mai mult dulce, trebuie sa recunosc ­čśÇ Fie ca e placinta cu branza sau papanasi, clatite cu branza ori prajitura turnata toate sunt apreciate si savurate. Dar vine o […]

Chec cu visine si crema mascarpone

Chec cu visine si crema mascarpone

Ma gandisem initial sa fac prajitura Valurile Dunarii, pana la urma mi-a iesit doar un chec cu visine si crema mascarpone ­čÖé Desigur, prajitura Valurile Dunarii ramane acolo pe lista de asteptare, astazi avem doar o versiune ultra-simplificata si adaptata ­čÖé Mod de preparare Chec cu visine si crema mascarpone: […]

Prajitura cu morcovi

Prajitura cu morcovi

De cateva zile ideea de a face o prajitura cu morcovi nu-mi dadea pace. Am mai facut candva o reteta de prajitura cu morcovi, dar de aceasta data imi doream o varianta imbunatatita, mai bogata si mai aromata. Impulsul mi l-a dat prietena mea care a ridicat uimita din sprancene […]

Chec pufos cu visine

Chec pufos cu visine

Am tot facut de-a lungul vremii diverse retete de chec, dar astazi am vrut neaparat sa incerc acest chec pufos cu visine. Se face usor si rapid si nu ai nevoie pentru el de prea multe ingrediente. In plus, se poate face cu orice fructe, proaspete sau conservate. Pana apar […]