Retete de prajituri / Tarte si cheesecake-uri

Tarta cu ciocolata

Reteta Tarta cu ciocolata

Tarta cu ciocolata si frisca

Ingrediente

  • Pentru blat avem nevoie de:
  • 4 oua
  • 4 linguri faina
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 200 g ciocolata
  • 250 ml frisca lichida
  • 2 linguri lichior de ciocolata
loading...
 
 

Mod de preparare Tarta cu ciocolata:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si vanilia, apoi galbenusurile pe rand. Se adauga si faina amestecata cu praful de copt si se mai mixeaza putin. Compozitia se toarna intr-o forma de tarta unsa cu unt si tapetata cu faina. Se da la cuptorul incins la 180 de grade, timp de cca 25 de minute.

Crema de ciocolata:

Ciocolata o topim impreuna cu 100 ml de frisca. Punem la frigider si dupa ce s-a racit, adaugam restul de frisca batuta si lichiorul.

Crema astfel obtinuta am turnat-o peste blatul de tarta racit. Am ornat cu moate de frisca.

RETETA IN IMAGINI

Tags: , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

9 Comentarii

  1. iar ciocolata?
    tu ma omori:)))))
    am facut sambata un tort cu crema de lapte
    si dupa ce am mancat am decretat-nu mai fac nimic ce n-are la baza ciocolata:))))

  2. gaby mi-ai ghicit si mie comentariul :))))))))) doar ca eu o stiu pe Miha, mancatoarea de ciocolata :))))))))))) la ea nu merge fara, dar e si bunaaaaaaaaaa si Miha si ciocolata si tarta asta si mai si,mai ales ca e destul de simplu de facut, te pup Miha!

  3. Ce bunatate de tarta ai mai facut ! Super … simplu si delicios. Si eu am facut in weekend o crema la fel (dar fara lichiorul de cioco), dar m-am suparat ca si-a pierdut din culoare si am pus-o intr-o rulada cu blatul galben 🙁

  4. Gaby,mai fac si eu fara ciocolata. atunci cand sunt la dieta. :))) La dieta fara ciocolata. :)))

  5. Pup si eu Claudia! Multumesc de complimente! 🙂

  6. Ala,banuiesc ca a aratat tare bine in rulada. Ca de gust…stiu ca e nemaipomenit.

    Pup!

  7. Ce tarta delicioasa ai facut Miha! esti o gospodina desavarsita,te pup!

  8. Multumesc tare mult Lssa draga! Un desert tare usor de facut! 😉

  9. ciucalata??? vreau si eu! si vreo 2 moatze de frisca! te pup, manutze harnice!

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe rețete...

Prajitura turnata cu gem si nuca

Prajitura turnata cu gem si nuca

Mod de preparare Prajitura turnata cu gem si nuca: Blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai groasa, […]

Prajitura turnata cu visine

Prajitura turnata cu visine

Mod de preparare Prajitura turnata cu visine: Umplutura: Visinele fara samburi se amesteca cu zaharul si se dau la rece pentru cateva ore, pana isi lasa zeama. Se cerne amidonul deasupra, se amesteca bine si se pune cratita la foc mic, pana compozitia se leaga. Dam deoparte si lasam sa […]

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Tort de inghetata de caramel si vanilie

Mod de preparare Tort de inghetata de caramel si vanilie: Blat de biscuiti: Biscuitii ii punem in vasul robotului de bucatarie si ii rasnim pana obtinem un pesmet foarte fin. Adaugam zaharul vanilat si untul topit si mixam inca putin, pana obtinem o compozitie ca niste firimituri. Rasturnam intr-o tava […]

Prajitura turnata cu branza si cacao

Prajitura turnata cu branza si cacao

Mod de preparare Prajitura turnata cu branza si cacao: Pentru blat: Mixam ouale cu un praf de sare, pana se albesc si isi dubleza volumul. Adaugam zaharul pudra, esenta de vanilie, uleiul si laptele, apoi faina amestecata cu praful de copt. O sa avem o compozitie ca o smantana mai […]