Aperitive / Retete culinare

Tarta cu ciuperci si branza cu mucegai

Imi plac ciupercile. Toate, de toate felurile si soiurile. Dar cum in afara de Champignion si Pleurotus nu prea gasesc proaspete le folosesc destul de des, hribii si galbiorii ramanand acolo la capitolul „pofta-n cui” :))

Pentru astazi am pregatit o tarta aperitiv cu ciuperci si branza Brie, o bunatate nu altceva. Pentru cei ce nu sufera branza cu mucegai, se poate inlocui cu orice altfel de branza, important e sa va placa.

Tarta aperitiv cu ciuperci si branza

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 150 g faina
  • 75 g unt
  • 1 lingura apa rece
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 125 g branza Brie
  • cateva ciuperci champignion brune
  • 1 ou
  • 2 linguri smantana
  • sare si piper
  • cateva frunze de busuioc
  • 2-3 linguri parmezan
loading...

Mod de preparare Tarta cu ciuperci si branza cu mucegai:

Aluat:

Intr-un castron punem faina amestecata cu putina sare si untul rece, taiat cubulete. Framantam rapid cu varful degetelor pana incorporam untul in faina si obtinem o compozitie ca niste firimituri. Adaugam 1 lingura de apa rece si framantam pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.

Aluat pentru tarta aperitiv

Intindem aluatul intr-un vas termorezistent (20 cm diametru) ridicand si pe laterale formand o bordura. Punem un strat de ciuperci taiate felii si dam vasul la rece pana pregatim umplutura.

Umplutura:

Intr-un castron amestecam oul bine batut cu smantana, apoi adaugam branza Brie taiata bucatele, busuiocul tocat, sare si piper dupa gust. Turnam compozitia peste stratul de ciuperci. Acoperim cu un strat generos de parmezan

Compozitie pentru tarta aperitiv

si dam vasul la cuptor la foc mediu pana tarta se rumeneste deasupra.

Se serveste calda sau rece, dupa preferinta. Pofta buna! ­čśë

Tarta aperitiv cu ciuperci si branza cu mucegai

Tags: , , , ,
loading...

Comentarii prin facebook

2 Comentarii

  1. Diana says:

    :)) Iar branza albastra ? neaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :))(chiar daca poate fi inlocuita :d)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Mai multe re╚Ťete...

Oua vopsite natural

Oua vopsite natural

Multi ani la rand am avut pe masa de Pasti oua vopsite cu colorant din comert. Era placerea copiilor de a prepara culorile, apoi de a scufunda fiecare ou in parte, fiecare in culorile lui preferate. Problema era ca la acele oua intotdeauna se colora si albusul si le aruncam […]

Saratele cu branza

Saratele cu branza

Mod de preparare Saratele cu branza: Se amesteca intr-un castron branza, laptele, uleiul, sarea si chimenul. In alt vas se cerne faina impreuna cu praful de copt. Se incorporeaza faina in pasta de branza si se framanta, dar nu prea mult, efectiv cateva minute, cat nu se mai lipeste aluatul […]

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Omleta cu legume – mic dejun Edenia

Mod de preparare Omleta cu legume – mic dejun Edenia: Ouale se bat bine intr-un castron, cu sare, piper si fulgi de ardei iute dupa gust. Se adauga smantana, cascavalul ras, putin parmezan si legumele congelate (nu se decongeleaza inainte, nu se fierb). Se amesteca bine pana la omogenizare. Formele […]

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza

Mod de preparare Clatite pufoase cu sfecla si crema de branza: Sfecla se fierbe in apa cu sare. Se lasa sa se raceasca, apoi se mixeaza in robot impreuna cu usturoiul, uleiul, oul si laptele. Peste compozitia obtinuta adaugam faina si praful de copt, mixam pana la omogenizare. Incingem presa […]